MODE NOT SUPPORTED- o co chodzi?

Witam.

Mój problem polega na tym iż gdy włączam grę, w tym przypadku Total Overdose, wyskakuje mi czarny ekran a na nim jest rameczka w której pisze:

MODE NOT SUPPORTED

Czarny ekran trwa nadal, lecz muzyka z gry leci cały czas.

Co mam zrobić żeby grafika działała ?

Dodam jeszcze że ten problem pojawia sie tylko w niektórych grach.

Gra jest oryginalna.

http://www.pcformat.pl/forum/showthread.php?tid=18716

Ustawiłeś w grze rozdzielczość lub częstotliwość odświeżania (albo też kombinację tychże) nie obsługiwaną (NOT SUPPORTED) przez monitor. Zapewne LCD, a te mają dość szczególne tryby pracy. Trochę inne niż klasyczne monitory CRT.

Ustaw w grze rozdzielczość jak najbardziej zbliżoną (najlepiej dokładnie taką) do natywnej rozdzielczości monitora.

Tylko jest mały problem, ja nic nie ustawiałem :confused: Niestety samo sie tak ustawiło :confused:

Jak to zmienić ?

Jeśli gra ma jakiś tryb awaryjny spróbuj ją w nim uruchomić i wtedy zmienić parametry video.

niestety gra niema nic takiego. Jest jakieś inne wyjście ?

A jakiś kreator ustawień gry? Nie ma nic w Menu start, w folderze gry? Próbowałeś usunąć konfigurację gry (rejestr, jakiś folder w Danych aplikacji lub Moje dokumenty)?

W Menu start jest tylko ikona do gry, do odinstalowania i dwie strony www.

a w folderze gry usunąłem kilka plików i nic :confused:

No to ja widzę już tylko dwa wyjścia.

1. Odinstaluj grę, usuwając dokładnie wszelkie ślady po niej (może oprócz savegame’ów jeśli są)i zainstaluj ponownie.

2. Lekki hardcore :slight_smile: ale cóż… pożycz od kogoś inny monitor, uruchom grę i zmniejsz w niej rozdzielczość.