Modecom Logic B21 czarna Logic 350W-co myślicie o zasilaczu?

Witam. Mojemu znajomemu złożył ktoś komputer i wziął do zestawu obudowę z zasilaczem Modecom Logic B21 czarna Logic 350W, mówił, że zamówione w Agito także pewnie to będzie to --> Agito - Modecom Logic B21 350W Zamówił całkiem niezły zestaw tylko ten zasilacz mi się nie podoba.Nie chce go za bardzo straszyć, no ale lepiej żeby w razie czego kupił inny zasilacz niż ma mu się sprzęt spalić. Co myślicie o tym zasilaczu? Czy jak zrobię pomiar napięć i wyniki będą się mieścić w normach to można go będzie używać?? Z tego co wiem to z zabezpieczeń ma pasywne PFC.

To nie jest zabezpieczenie.

http://pl.wikipedia.org/wiki/PFC_%28Pow … rection%29

Zmienić, tu nie ma co mierzyć szkoda czasu, np Seasonic SS-400ET w gralu jest za 150 zł, kable nieco krótkie, ale da radę praktycznie z każdym sprzętem, lub inny nie znam funduszu i konfiguracji.

Co do wybrania zasilacza to z tym sobie poradzę. Chodzi mi głównie o jakość zasilacza który jest w zestawie z tą obudową. Czy jest na tyle możliwy, żeby trochę na nim pociągnąć, czy lepiej od razu go wymienić ?

Jaka może być tego jakość, skoro obudowa z zasilaczem kosztuje 160 zł może chodzić tydzień, kilka lat, do czasu uruchomienia pierwszej gry przy np Radeonie HD4850 który sam pobiera 110W w 3D, loteria.

Dokładnie tak jak napisał Tobi. Pochodzić może i pochodzi, wszystko zależy też od konfiguracji, ale jeżeli znajomy dysponuje jeszcze jakąś pulą pieniędzy, lepiej by było gdyby zasiłkę zmienił.