Modem CISCO - dziwnie mrugające diody


(Mlipa4) #1

Nie podoba mi się pewna sytuacja ...

Mam problem / ciekawostkę ... otóż posiadam modem od multimedii ... cisco ... od niego sygnal idzie do routera wifi ...

Czy komputer jest włączony czy nie diody send i receive pulsują jak opętałe ... za niedługo się przepalą :slight_smile: ...

Sytuacja zawsze taka sama ... po resecie (wyłączeniu) modemu jak modem pobiera sygnał wszystko jest w normie ... po ustanowieniu połączenia z serwerem multimedii diody nie świecą ... tylko migają podczas realnego użytkowania łącza przez mój komputer ... i trwa to sobie jakiś czas po czym zaczynają pulsować czy komputer jest włączony czy nie.

Na routerze ustawione wpa2 ... a jak wchodzę bardzo często do listy podpiętych kompów do routera jest tylko jeden mój komputer.

Oprogramowanie zostało sprawdzone przez antyvira ... a na kompie jest firewall comodo.

Wnerwiają mnie te diody ...

Czy ktoś zna odpowiedź na ten problem ?


(artide2) #2

zaklej je czarną taśmą izolacyjną.


(kostek135) #3

http://www.google.pl/imgres?imgurl=http ... CDoQ9QEwAA

Aplikujesz patcha na front modemu, dokładniej na diodę, powinno pomóc.

Cieszę się, że pomogłem.

[edit]

@UP

Widze, wielkie umysły myślą podobnie :slight_smile:


(Mlipa4) #4

2.12. Kieruj się zasadą uprzejmości stosując dobre obyczaje. Przez szacunek dla innych, uzyskasz poszanowanie dla siebie. Traktuj innych tak, jakbyś chciał być traktowany przez nich.

odpisałbym wam jak chciałem ... ale ...

może jest na sali osoba bardziej kompetentna od was ?


(fiesta) #5

Nie ma w tym nic dziwnego, sygnalizują on poprawną pracę urządzenia, a skoro nie chcesz żeby mrygały to napisz do producenta, moźe specjalnie dla Ciebie napiszą firmware wyłączające owe LEDy :wink: