siemka mam pewne doswiadczenie w sprawie linuxa ale ma powany problem ze tak to nazwe aby przejsc na stałe na ubuntu mianowicie mam iPlusa i chciałbym sie dowiedziec jak zrobic aby net mi smigał z iPlusa na ubuntu patrzałem na forum ale nie jestem az tak doswiadczony aby sam kombinowac a jak cos [ciach] to niechcem znowu stawiac systemu od nowa.Linux mnie zaciekawi swoja wszechstronnoscia i bardzo bym chciał przejsc na stałe. dla informacji podam ze posiadam modem huwei e 630 pod pcmia. niechem aby ktos mowił ze nie szukałem w necie bo szukałem ale to jest pisane jezykiem ktory jest dla mnie całkowicie niezrozumiały
http://forum.pld-linux.org/viewtopic.php?p=25502
Po polsku.
Jest tam pisane niezbyt dobrym językiem dla początkujących ale jeśli poprosisz kogoś z nas na forum aby wytłumaczył to czego nie rozumiesz / nie wiesz jak zrobić to odpowiemy…
peterrek
Rejestrując się na niniejszym forum zobowiązałeś się przestrzegać jego regulaminu. Niestety, w tym momencie łamiesz go nie tytułując poprawnie tematu, nie używając polskich znaczków (ę, ą, ś, ż, ź, ć, ń, ł, ó) oraz popełniając błędy gramatyczne. Proszę więc zapoznać się w pierwszej kolejności z całym regulaminem forum, a następnie używając przycisku
W przypadku zignorowania prośby temat poleci do śmietnika oraz mogą zostać wyciągnięte surowe konsekwencje.
Ja instalowałem na lapku swego znajomego iPlusa(pod starszą wersję Ubuntu). Kolega miał modem GC79, ale teraz są nowsze. Jeślibym był potrzebny, prześlę cię pliczki(dla pppd), które sam ściągnąłem wtedy z jakiejś stronki.