Modem neo ZXDSL po włączeniu do usb restart komputera

Problem jest taki iż: modem jest wtyknięty do usb włączam komputer

nie dochodzi nawet do logowania xp i komp się resetuje (sprawdziłem wszystkie wejscia usb tak samo)

problem jest taki ze drukarka i inne urządzenia działają tylko z modelem jest problem.

Sprawdzałem na kablu i modemie kolegi i tak samo więc nie problem z modemem. Czy jest możliwe

ze jest to sprawa wirusów? Odinstalowalem stery modemu i dalej tak samo. Podlanczam najpierw kabel, wind się zaladuje druga końcówkę wkładam w modem i reset !

I jeszcze jedno. Patrzę w bios a tam temp cpu 69 ! Powinna być dużo mniejsza ?

Z góry dzięki za odpowiedzi.

wtyczka USB prawdopodobnie robi zwarcie, dokładnie ją obejrzyj i zobacz czy nie ma w niej pokrzywionych elementów, jeśli będą to zanieść modem na reklamację.

Kurde ale sprawdzałem na kablu i modemie od kumpla i tak samo jest! (sprawdzilem tez wszystkie usb a mam ich 6) a ta temperatura?

a twój modem z twoim kablem działa u kumpla?, na jego komputerze?

u kumpla dziala ! to będzie wina kompa. wlasnie wgralem system i to samo się dzieje. najgorsze jest to że modem i kabel jest dobry a w którykolwiek wloze usb robi się reset nawet w usb z przodu. a i najlepsze! drukarka i pendrivy dzialają na tych usb!

POMOCY

Spróbuj podłączyć modem bez kabla telefonicznego .

Komputer jest podłączony do gniazdka elektrycznego z uziemieniem ? .

opisane przez ciebie objawy wskazywałyby na problem z gniazdkiem telefonicznym, może tam coś robi zwarcie i to dlatego się tak dzieje, zobacz proszę czy na tym gniazdku działa Ci telefon

Jest podłączony bez kabla tel. problem musi być w komputerze.

Zawiozlem dziś do naprawy. Powiedzieli ze problem może być w Biosie

Zapodaje zle napięcie na modem.

Czy podczas Crasha tzn. tego restartu wyskakuje jakiś BSOD, niebieski ekran? Może coś się pokazuje ale szybko znika?

Nie nie. Restart odrazu ! Jak by zwara się robiła.

Najdziwniejsze jest to ze drukarki itp działają a ten sam model modemu od kumpla i kabel powodują to samo.