Modem UPC Router Asus RT AX58U Brak internetu

Cześć wszystkim, może u was zasięgnę wiedzy.

Kupiłem router Asus RT-AX58U, mam internet światłowodowy z UPC lecz ich router strasznie słaby jest.
Podłączyłem router Asusa do ich modemu lecz jest problem z połączeniem internetowym, zmieniłem parametry w routerze z agresywnego na normalny i wprowadziłem kilka innych zmian i nic się nie zmieniło, zadzwoniłem do UPC i nalegają bym podpisał nową umowę i dostanę nowy lepszy router, nie zgodziłem się…. na końcu z rozmowy wyszło że w ich routerze jest jakaś karta którą mogę przełożyć, nie jestem pewien czy mój nowy router Asusa ma taką możliwość.
Mieliście może podobny problem?
Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc

Karta? Światłowód nie ma SIM. :smiley:

Pewnie masz kłopot z netem, bo konfiguracji ISP nie wprowadziłeś. Tak w ogóle, to modem do WAN podpięty?

Podpięty modem do routera, gdy podpinam stary router wszystko działa.

Model modemu Nokia G-010G-R
Router Giga Connect Box

Myślisz że zostałem wprowadzony w błąd? Przy konsultacji wielokrotnie podkreślałem że zależy mi na światłowodzie. Prędkość internetu mam 1gb podobno.

Zobacz tutaj - zakładka „Tryb Bridge”:
Giga Connect Box - opis modemu - Pomoc i Obsługa Klienta | Play .

Po przełączeniu ich rutera w tryb bridge (jesli nie jest skonfigurowany z ipv6), być może mógłbyś podpiąć swój ruter. Sprawdź ustawienia i dzwoń na infolinię.

W wątku na pclab pisze, że trzeba sklonować MAC routera oraz ustawić odpowiedzi vlan na WAN-e, szczegóły: Światłowód UPC/Play - podpięcie własnego routera - Sieci i komunikacja - Forum PCLab.pl

1 polubienie

Bardzo wszystkim dziękuję za pomoc, jutro wieczorem dam znać czy udało się

Cześć wszystkim, adres MAC wpisałem z moje serwisy ze strony Play lecz nie mogę znaleźć gdzie mogę ustawić WAN ID na 35 lub 40 czy jesteście może w stanie mi z tym pomóc ?

W Asusach jest to pokręcone How to configure VLAN ID tagging for Internet connection on BRT-AC828? | Official Support | ASUS USA U Ciebie powinno być podobnie.

Działa! Bardzo dziękuję za wasz cenny czas!