Witam mam dość stary komputer chcem go zmodernizowac niskim kosztem, mianowicie potrzebuje tak
Płyta głowna
Procesor
Karta graficzna
1GB \ 2GB Ram
Do tylko 400zł , szukam czegoś z allegro nowego.
Co myslicie o płycie głównej z procesorem i zintegrowaną grafiką dotego pamieć ram wszystko na jednej aukcji taki zestaw czy to dobre rozwiązanie, komputer służy do filmów i internetu, nieoczekuje cudów od niego ale by dość szybko i dobrze chodził.
Nie znam się za bardzo dlatego prosze was o polececie czegoś dobrego najlepszeo za te pieniądze w tym przedziale aktualnie mam bardzo slaby komputer a za te 400zł chciałbym to jakoś unowocześnić. Proszę o jakieś namiary z allegro na dobry sprzet który będzie mi służył.
Tylko dość drogo wyjdzie jak kazdą cześć na innej aukcji kupie szukam raczej czegoś takiego co moge kupić razem np płyta z grafiką pamiecią i procekim razem taki zestaw widziłem na allegro takie, chyba że np w komputroniku czy w vobisie moge sobie coś takiego złozyc za tą kwote.
dadzą ci cienki zestaw z jednordzeniowym prockiem…
a w komputroniku są zawyżone ceny i za złożenie kompa biorą dodatkowo kase… więc nie warto… lepiej brać ten zestaw co podał iwa nike , tylko zmienić te ramy na te co podałem bo goodramy się nie kręcą i blokują kręcenie procka…
Ale widocznie zle mnie zrozumieliscie nie chcem kupowac osobno wszytskiego na allegro tylko jeden pełny zestaw
płyta głowna + procesor+ zintegrowana karta + ram
Wszystko razem na jednej aukcji sporo jest takich zestawów może jakiś jest wart uwagi i do 400zł dostane szukał procesora z płytą już chce wybrac coś z tego
Dzieki za uwage powiem czy mozna wymienić na tą płyte co podał powyzej kolega a procesor i pamieć będzie ok??
Mam jeszcze pytanie bo muszę zakupić przejściówka z SATA na ATA koszt około 30zł ją się gdzieś mocuje czy tylko podłancza i ona tak luzem w obudowie leży ??