Witam!
Mam zamiar rozbudować mój komputrer, tylko za bardzo nie wiem jaki sprzęt wybrać…
Chciałbym rozbudowę zamknąć w kwocie 1000 zł, przy czym nie planuję wymieniać wszystkich komponentów (narazie).
Dysponuję obódową, DVD, dwoma dyskami twardymi (WD 160 GB ATA i WD 120 GB ATA), kartą graficzną pod PCI-E x16 i zasilaczem…
Do tego ostatnigo mam największe wątpliwości… Posiadam zasilacz marki Chieftec, lecz myślę, że może nie uciągnąć nowej płyty głównej…
Zasilacz ma model HPC-360-202-DF Rev: ATX2.0
Także dyski będę miał chyba problem podłączyć oba, ponieważ na większości płyt głównych, które oglądałem jest tylko jedno gniazdo ATA…
Co do płyty, planuję kupic z socketem AM2+ (zeby chodził procesor AMD Phenom x4. Zawsze trzymałem się firmy ASUS, ale nie mogę znaleźć odpowiedziego produktu (płyty są niezgodne z zasilaczem… ). Planuję także minimum 2GB pamięci RAM DDR2.
Karty graficznej narazie nie planuję wymieniać.
Proszę o porady i ewentualnie jakieś zestawy płyt, procesorów i RAM…
I jeszcze jeśli można to jakiś względnie tani a dobry zasilacz
Z góry dziękuję i pozdrawiam!
PS: Mam jeszcze jedno pytanko… Czy po wymianie płyty głównej będę mógł używać dalej mojego systemu operacyjnego?? Posiadam Win XP home edition… Ale nie był nigdy rejestrowany (a wiem ze przy rejestracji podaje sie dane osobowe itp… ). Robiłem tylko aktywacje produktu przez internet…