Witam.
Posiadam laptopa Lenovo Y560 i chciałbym go ulepszyć, ale niestety słyszałem że laptopy nie można zbytnio ulepszać. Pytanie brzmi co dam radę ulepszyć w tym laptopie?
Witam.
Posiadam laptopa Lenovo Y560 i chciałbym go ulepszyć, ale niestety słyszałem że laptopy nie można zbytnio ulepszać. Pytanie brzmi co dam radę ulepszyć w tym laptopie?
Cześć,
Możesz wymienić tradycyjny dysk na SSD, o ile go jeszcze nie masz, być może zwiększyć pamięć ram - pytanie tylko, co chcesz osiągnąć przez modernizację laptopa i jakim budżetem dysponujesz?
max. 1500 zł. Na laptopie chce grac tylko w gry które nie wychodzą na konsole typu: Rust, The Forest. No ale czasem laptop już wymięka, a narazie nie che kupować komputera jak kupiłem konsole, a myślę że laptop jeszcze trochę pociągnie.
Cześć,
Jak chcesz grać to zainwestuj w komputer stacjonarny. Karty graficznej w laptopie nie wymienisz, wymiana procesora (o ile jest możliwa) jest kompletnie nieopłacalna. A od zwiększenia pamięci ram i dołożenia dysku SSD gry nagle nie zaczną lepiej działać.
Okey, dzięki. A żeby dołożyć RAM to dwie kostki po 2 GB RAM czy jedna z 4 GB RAM? Ja posiadam w laptopie 4 GB RAM.
Cześć,
Sprawdź w specyfikacji ile maksymalnie pamięci ram możesz zamontować w laptopie, sprawdź czy masz wolny bank pamięci aby dołożyć kolejną kość ram i dopiero późnie pomyśl o ewentualnym dołożeniu pamięci.