Pomyślę, ale to za miesiąc Jednak skusiłem się na tego Silicona, parametry na papierze podobne. Życie zweryfikuje stan faktyczny
Dziękuję wszystkim za pomoc.
Pomyślę, ale to za miesiąc Jednak skusiłem się na tego Silicona, parametry na papierze podobne. Życie zweryfikuje stan faktyczny
Dziękuję wszystkim za pomoc.
Mam wersję 256GB i trzyma zadeklarowane parametry
A długo go masz?
Nawet sobie zapisałem: 18 grudnia 2019 r.
To chyba trochę za krótko, aby ocenić trwałość Ale dobrze, że trzyma parametry
No tak, o trwałości wypowiem się jak upłynie gwarancja
Kupiłem kiedyś tani dysk SSD GoodRam(chyba c40), do starego laptopa. Podziałał 3 lata i zdechł W biosie był wykrywany pod marką kontrolera i miał kilka MB pojemności
Edit: A wcześniej kupiłem OCZ Agility 3 albo coś takiego, na tym niby wadliwym kontrolerze to do dziś działa
OCZ kiedyś były high-endowymi dyskami ale potem zeszli na tanią masową produkcje i zbankrutowali z ciągu roku po takiej zmianie .
Nie wiem na co liczyli że nikt sie nie połapie że chcą wciskać dyski na poziomie goodram w 3x droższej cenie…
https://pclab.pl/news55696.html
Sam sie też zastanawiałem czy by nie kupić ich dysku ale kupiłem jednak od Samsunga to był jedne z tych pierwszych SSD 830 a potem dokupiłem kolejny 840 Pro i do dziś mi te ssd służą.
Ja osbosście wole jednak kupić nieco droższy sprzęt bo czasem można dopłacić 5-10% do ceny a w zamian za to otrzymać 2-3x bardziej żywotny dysk.
Niż patrzyć po znajomych januszach biznesu co żonglują potem elektroniką co 2-3 lata
i taki inwestuje kilkakrotnie tyle kasy w to samo - bez sensu.