OBUDOWA MIDI-T.ATX LOGIC A11 BLACK B/Z USB3.0 – 109 zł
ZASILACZ 600W – 155 zł
SUMA: 3464 zł
Czy generalnie jest to dobry zestaw ? Mogę dołożyć jeszcze dwie trzy stówki i zastanawiam się czy dołożyć do procesora czy grafiki ? Oczywiste wydaje się że jak komputer do gier to lepsza grafika ale przeglądałem wymagania rekomendowane w najnowszych produkcjach i jedne wymagają lepszego procesora(i7) a drugie grafiki na poziomie gtx 970. Czy da się zaoszczędzić na niektórych częściach ?
Ok kolega po prostu wysłał mi cały nowy zestaw więc mogę tylko dedukować. Zasilacz i obudowa są droższe a na tym na pewno nie będę przepłacał. Jeśli kupuje dysk hdd to po co mi ssd ? Ceny ze sklepu internetowego są oczywiście niższe niż w sklepie a tak jak napisałem kupuję w punkcie komputerowym. Powinienem napisać wcześniej za co przepraszam ale nie biorę w ogóle pod uwagę radeonów, procesor musi być od intela a grafika od nividi.
dali Tobie procesor typowo pod OC a płytkę wstawili mizerną ,dodatkowo obudowa która praktycznie przy takim procesorku ma zero wentylacji jak chcesz zestaw do podkręcania i z wydajną kartą graficzną ,a możesz dołożyć to moja propozycja jest
Ok dzięki wielkie za pomoc. Domyślam się że skrót OC znaczy do podkręcania ale nie będę podkręcał więc skorzystam z drugiej opcji. Jeszcze chciałbym się upewnić, na pewno kupić lepszą kartę niż procesor ? Jestem skołowany bo ludzie różnie piszą i wymagania gier też są różne. Jeśli ma to jakieś znaczenie chodzi przede wszystkim o płynność działania, zawsze wolę obniżyć jakość obrazu jeśli gra ma się przycinać.
Musi być pod jakim względem? Jeżeli jest wydajniejszy radeon to na pewno nikt Ci nie poleci gf…
Zestaw, który został wystawiony w tym punkcie jest nieopłacalny. Połowa części droższa, druga część tańsza i nie są równorzędne do siebie. Napisz maksymalną kwotę jaką możesz przeznaczyć, a na pewno ktoś Ci poleci coś lepszego. Ze sklepu internetowego możesz skorzystać z darmowej wysyłki i darmowego złożenia komputer + sprawdzenie przed wysłaniem.
To co mi złożyli w sklepie odpada to wiem, chodziło mi o to że skorzystam z tego zestawu który napisał Atronics. Jeśli chodzi o firmę to po prostu nividia jest lepsza jakościowo, w tej samej cenie wydajność będzie miał lepszą radeon jestem świadom. Wole kupić sprzęt w sklepie niż przez internet bo mam pewny serwis, biorę kompa pod pachę, zanoszę do punktu i mam z bani. Jeszcze raz dzięki wszystkim.