Mogłam paść ofiarą nielegalnego oprogramowania

Witam. Mój spec od kompa stawiał cały system. Od pewnego czasu pojawiał się komunikat że “mogłam paść ofiarą nielegalnego oprogramowania”, na co ten sam spec zrestartował system. Niestety po 4 dniach komunikat ponowił się pomimo, iż aktualizacje są wyłączone. Czy mogę jakoś sama sobie z tym poradzić? (specowi już nie ufam)

możesz kupić oryginał

Kupić orginalny system, i go zainstalować, ten twój spec, po prostu instalował pirata, jeżeli wszystkie łatki się sciągneły, i nie przeszkadza Ci za bardzo ten komunikat, to korzystaj ;p

no pewnie, namawiaj…

Nie wiem co ci ludzie w tym widzą, zapytaj się twojego ‘‘speca’’ by ci dał opakowanie od systemu, lub przynajmniej

poproś o klucz licencyjny, jeśli nie ma…

nie korzystaj z jego usług, lepiej korzystaj z zaufanych źródeł.

kup najlepiej nowy system i się niepokoić o piracki system.

Tego speca to rozumiem, jakby nie instalował piratów, to nie miałby zamówień. Dlatego nie zajmuję się tą branżą :wink:

Komputer ma certyfikat autentyczności na obudowie? To taka nalepka z hologramem i kluczem instalacyjnym.

Może w to trudno uwierzyć, ale oprogramowanie jest towarem, produktem jakiejś firmy i czasem trzeba płacić za prawo do jego używania, nie wszyscy producenci chcą za darmo rozdawać.

W ostateczności zostaje Ubuntu =D>

Możesz o ile masz zakupiony razem z komputerem system operacyjny Windows.

Proszę o informacje na ten temat na PW

Do czasu wyjaśnienia temat zablokowany

realmadryt , myślisz, że to właściwe posunięcie i po problemie ??

Jako OT :arrow: out