Witam. Mój spec od kompa stawiał cały system. Od pewnego czasu pojawiał się komunikat że “mogłam paść ofiarą nielegalnego oprogramowania”, na co ten sam spec zrestartował system. Niestety po 4 dniach komunikat ponowił się pomimo, iż aktualizacje są wyłączone. Czy mogę jakoś sama sobie z tym poradzić? (specowi już nie ufam)
możesz kupić oryginał
Kupić orginalny system, i go zainstalować, ten twój spec, po prostu instalował pirata, jeżeli wszystkie łatki się sciągneły, i nie przeszkadza Ci za bardzo ten komunikat, to korzystaj ;p
no pewnie, namawiaj…
Nie wiem co ci ludzie w tym widzą, zapytaj się twojego ‘‘speca’’ by ci dał opakowanie od systemu, lub przynajmniej
poproś o klucz licencyjny, jeśli nie ma…
nie korzystaj z jego usług, lepiej korzystaj z zaufanych źródeł.
kup najlepiej nowy system i się niepokoić o piracki system.
Tego speca to rozumiem, jakby nie instalował piratów, to nie miałby zamówień. Dlatego nie zajmuję się tą branżą
Komputer ma certyfikat autentyczności na obudowie? To taka nalepka z hologramem i kluczem instalacyjnym.
Może w to trudno uwierzyć, ale oprogramowanie jest towarem, produktem jakiejś firmy i czasem trzeba płacić za prawo do jego używania, nie wszyscy producenci chcą za darmo rozdawać.
W ostateczności zostaje Ubuntu =D>
Możesz o ile masz zakupiony razem z komputerem system operacyjny Windows.
Proszę o informacje na ten temat na PW
Do czasu wyjaśnienia temat zablokowany
realmadryt , myślisz, że to właściwe posunięcie i po problemie ??
Jako OT out