Witam, mam pewny problem z moim komputerem.Postanowiłem wejść w zaawansowane opcje rozruchu i pod kręciłem na maksa maksymalną pamięć żeby zwiększyć fps w grach lecz wtedy jeszcze nie zdawałem sobie sprawy że to niesie pewne problemy.Przez to mój komputer włącza się z 10 minut loguję się z 5 minut kompletnie nic nie działa. Start nie chce się włączyć co nie mogę cofnąć swój popełniony błąd. Proszę o jak najszybszą pomoc !
Jeżeli powróciłeś z ustawieniami pamięci do początkowych to raczej nie to było problemem.
Nie ruszałeś niczego innego? Usług ani nic w tym stylu?
Nic takiego sobie nie przypominam żebym grzebał w usługach
Spróbuj przeskanować komputer mlawarebytes antimalware
Powyłączaj w programy uruchamiające się razem z systemem które nie są wtedy potrzebne
Zrób screena smart z programu CristalDiskInfo
Tylko że nic mi niedziała dosłownie nic jak się zaloguję na konto to nic mi nie działa.
spróbuj uruchomić konsolę (WINDOWS + R i wpisać cmd) z uprawnieniami administratora i wykonać polecenie “sfc /scannow”
No dobrze ale chwile to potrwa edit:mam na klawiaturze kliknąć tą flage i r?
Mój też się coś mielił. Sprawdz czy nie ma jakiś aktualizacji ze sklepu Windows. Aby to zrobić musisz wejść na sklep Windows i potem na aktualizacje i pliki. Lub jesli sie sciagaja to klikasz na strzalke i na taka jedynke (1) i tam masz aktualizacje. jesli ich nie ma albo komputer probuje aktualizowac system albo nie wiem co sie dzieje.
Ale żeby wejść na sklep windows to wpierw muszę wejść w start który mi nie działa no chyba że masz inny sposób na wejście do sklepu lub jeszcze inną radę.Jakby udałoby mi się uruchomić start to bym wszedł w mscofing i wszystko bym przywrócił na swoje miejsce.
Windows + R i wpisujesz msconfig
Myślisz że zadziała ?
Jak wskoczy okienko uruchamianie, to powinno się udać.
chyba, aż tak nie popsułeś Windows by okienko się nie otwarło lub kompletnie padło msconfig.
Tylko że mam kliknąć w przeglądaj czy w ok ?
w OK
No dobrze ustawiłem wszystko tak.jak powinno być jednak kiedy kliknąłem w “zastosuj” praktycznie nic się nie dzieje czekam tak już z pół godziny a powinien się pojawić komunikat “uruchom ponownie” co robić ?'zresetować ponownie komputer ?
Po zastosowaniu uruchom ponownie ręcznie jak nie było prośby o to - może nie ma już w Windows 10 takiej.
Mam kolejny mały problem. Maksymalna pamięć jest ustawiona na 256 ale kiedy zmieniam na 0 i po naciśnięciu Ok, wszedłem ponownie z ciekawości w opcje zaawansowane czy wszystko jest na miejscu i wtedy zobaczyłem że zmieniło się samo na 256
Wyłącz debugowanie i maksymalną pamięć
I nie ruszaj, to opcje dla programistów jak nie mają dużo maszyn do testowania oprogramowania.
Aha wystarczy że wyłącze maksymalną pamięć i debugowanie i nic więcej ni musze zmieniać ?