Witam
Osobiście używam Nexusa 4, może mankamentem być szkło z obu jego stron, ale jest ładny, a przede wszystkim szybki.
NOKIA LUMIA 920 - wybrałem i jestem pewien, chcę kupić na allegro, ale bardzo przyda mi się wasza rada którą ofertę wybrać, mam kilka:
Nie pchałbym się w używany telefon - nawet jak wszystko sprawdzisz, to i tak może się okazać, że ma jakąś ukrytą wadę. Skoro tak się przywiązujesz do telefonów, to proponuję Ci wybrać coś nowego i z gwarancją. Może rozejrzyj się np. za Samsugniem Galaxy S2? To wciąż świetny telefon, a że w sprzedaży jest już S4, to jego cena powinna być naprawdę przystępna. Pozdrawiam.
A system operacyjny jaki preferujesz? Wiem że to pierwszy smartfon, ale np. wybranie androida z góry skreśla wiele fajnych lumii
Z takim budżetem możesz zaopatrzyć się w iPhone 4.
Jeżeli spodobała Ci się Lumia 920 to może warto dołożyć 100 zł do Samsunga Ativ S: http://www.ceneo.pl/26452720.
Kupując nowy, zawsze masz pewność, że wszystko będzie działało poprawnie i sprzęt nie był “przerabiany”.
Proszę Cię… pod warunkiem, że nie będzie miał update do iOS 7 bo po tym przestaje nadawać się do użytku (jest tak wolny). Uprzedzam pytanie - tak mam, to służbowy telefon.
E nie jest tak źle, jeżeli uważasz że jest wolny to nie widziałeś androidowych low-endów
W sumie może i szybszy od Androidowych low-endów, ale jednak pozostaje spory niesmak po aktualizacji, więc w iPhone 4 lepiej zostać przy starszym oprogramowaniu (nie wiem jak z 4S, ale słyszałem też narzekania, choć niepotwierdzone). Lumia jest bardzo dobrym telefonem, lecz Windows nie wszystkim przypada do gustu i lepiej, abyś się nim gdzieś wcześniej pobawił (na jakiejś wystawie). W tej cenie można już poszukać Motoroli Moto G (najlepiej 16GB, choć ta niestety droższa, ale 8GB znajdziesz spokojnie), bardzo szybki smartfon (w testach nawet potrafi być szybszy od Nexus’a 4), czyste oprogramowanie Android i ogólnie bardzo przyszłościowe urządzenie. Nie polecam kupować z Allegro, gdyż te egzemplarze często pozbawione są gwarancji (ewentualnie jak przychodzi co do czego to dużo zabawy z tym), lecz na Amazon (niemiecki). W razie uszkodzenia odsyłasz do polskiej siedziby, a oni robią już z tym co trzeba.