Witajcie mam problem z moim routerem, jestem w tych sprawach blady i się nie znam więc proszę o pomoc. Mam internet w netii NET24 łącze sie z internetem przy pomocy urządzenia o nazwie ADSL2+modem router jego model to D-Link DSL-524T
Mój problem polega na tym że bardzo wolno ściągają mi sie pliki z torrentów próbowałem ściągać rożnego rodzaju programami przystosowanymi do tego takimi jak np: bittornado, bitcomet, utorrent, poza tym stronki www otwierają sie szybko i nie mam z tym żadnych problemów problemów. Jak to naprawić ?
Naprawdopodobniej to wina portu tCP który znajduje się za natem i/lub firewallem. Trzeba odpowiednio skonfigurować router. Najpierw jednak trzeba sprawdzić, czy port na pewno jest zamknięty.
Aby sprawdzić port, musisz włączyć program BitComet i sprawdzić, czy w prawym dolnym rogu jest pomarańczowe, czy zielone światełko (te światełko z prawej, przy adresie IP). Kiedy to zrobisz, napisz jaki był wynik tych “badań”.
Nie jestem moderatorem, ale na tym forum pownieneś(aś) pisać poprawnie, mimo to, że to nie jest szkola ortografii. Zarejestrowałeś(aś) się tu, akceptujesz warunki i nikogo to nie obchodzi co o tym sądzisz. Jak będziesz pisał(a) chociaż tutaj poprawnie, to nawet szkoła nie będzie Ci potrzebna.
Możliwe, że nie jest to wina portów, a takie transfery występują czasami nawet gdy masz 200 seedów. Liczba udostępniających wcale nie musi oznaczać prędkości, a dostępność pliku. Szybkość zależy przede wszystkim od łącz udostępniających i Twojego łącza (być może dostawca nie wywiązuje się z umowy, ale to nieczęsty przypadek…).
W każdym bądź razie, musisz odblokować port, bo trzeba go wykluczyć. W routerze musisz ustawić odpowiednio Virtual Server i skonfigurować firewall na routerze oraz na komputerze. Dasz sobie radę, czy jesteś zielony(a) w tych sprawach?
U mnie w konfiguracji routera to zupełnie inaczej wygląda nie jak pokazane jest w linku , wchodzę w advanced i nie mogę znaleźć opcji virtual server. Takie dwie podzielone tabelki do wpisywania nowych serwerów mam w zakładce port forwarding .
Robię tak jak pokazano lecz coś jest nie tak bo, gdy utworzyłem nowy port w port forwardingu to nic nie mam w static adres mam tylko coś wpisane w dynamic adres.
W dniu02.07.2008, o godzinie0:14został dopisany post przez czakafaka
Odinstalowałem program uTorrent, teraz zainstalowałem ponownie BitCometa w prawym dolnym rogu mam żółte światełko które informuje że coś jest nie tak z portem nasłuchu. Jak to naprawić ? podaje link do screena http://rapidshare.com/files/126418492/b … u.bmp.html
Witam, skąd dowiem się jakie netia ma otwarte porty bo to co wysłał mi kolega wyżej przedstawia po kolei jak to skonfigurować, ale na samym końcu trzeba podać porty w numerach od do :?: