Mój sprzęt i 1920x1080 (HD4850|AMD Athlon II X2 250)

Witam, chciałbym się dowiedziec czy moj sprzęt poradziłby sobie z rozdzielczością 1920x1080.

Jakby wyglądała wydajność w nowszych grach?

No smieszne bardzo, liczę na jakieś poważne odpowiedzi…

Btw. CS to wgl. Full HD obsługuje :smiley: ?

O czym My w ogóle rozmawiamy? FullHD to oznaczenie monitora/telewizora, że obsługuje rozdzielczość 1920x1080px. Jakoś obrazu nie ma tutaj nic do rzeczy, to zależy wszystko od specyfikacji komputera.

No specyfikacja komputera jest w opisie #-o Napisze tutaj dla leniwych.

O nowszych grach w 1080p na tej karcie i tym procku możesz zapomnieć.

Ja na procku C2D E8400 na stock’owych zegarach + Radeon HD4850 GDDR3 grałem w dużo gier na FullHD - nawet te nowsze. Oczywiście o Full opcjach możesz zapomnieć. W LoL’a pograsz na luzie na High/Medium. Mafia II, Mass Effect i różne podobne też działają na Medium/Low. W najnowsze dałoby radę, ale Low albo dużo efektów powyłączasz. Tylko nie wiem jak z tym prockiem jest. Na pewno będą gry, które na FullHD będą się cięły.

Proca jakbyś podkręcił i grafę zmienił nie było by tragedii.

Do ilu tego proca mam krecic :smiley: ? Myslalem ze 3,7GHz wystarczy.

A karte jaka? 400zl starczy?

Nie wiem czy się śmiać czy płakać. Jak czytam niektóre brednie. Ja mam kompa HP z Ath 64 X2 4800+ 2,5GHz z grafą wcześniej HD4650 1GB DDR2 (low profile) teraz HD6570 1G DDR3 (low profile) i spokojnie gram z rozdziałką 1920x1080 w Diablo 3, DNF, Colin DIRT2, DIRT3 … i kilka innych tytułó ze STEAM-a.

Więc czasem nie przesadzajcie z nadmierną “przepychowością” no chyba że lubicie napędzać kasę sprzedawcą.

jas_fasola, o, interesujące :slight_smile: Mi też coś nie pasowały wcześniejsze wypowiedzi :stuck_out_tongue: ale skoro nikt nich nie podważał, a wręcz przeciwnie to zacząłem w to wierzyć.

No dobra, to jak w końcu, kupować kartę czy monitor (jedna cena) bo na ten starym 17" to powiem wam szczerze że w gry to się fajnie już nie gra… (większość nowych gier jest w 16:9, dzięki czemu zajmują mi 1/3 ekranu… )

Już nie wspominając o oglądaniu filmów na YT.

Ja na Twoim miejscu brałbym monitor (ja tak zrobiłem). Z monitorem na FullHD i HD4850 da radę pograć w sporo gier.

No to jak tak to jaki ten monitorek :slight_smile: ? do 400zł oczywiście.

Na alledrogo pełno tego jest, ja sie wgl. nie orientuje w tej kategorii.

http://m.allegro.pl/przedmiot,benq-g222 … 28930.html