Mój telefon jest podsłuchiwany?

Jak mógł wymyślić skoro miał jej numer na liście połączeń wieczorem,a u niej w telefonie nie było .
Nie wiem ,po co szef miałby kłamać i tworzyć takie pierdoły skoro wiedział że ona i tak przyjdzie,mógł przełożyć spotkanie i tyle to szef a nie na odwrót

Jestem ciekaw czego się pani dowie,wiem że kiedyś było możliwe sklonowanie karty SIM bez rządnych problemów,i dalej jest możliwe jeśli weźmie się za to odpowiednia osoba z dojściami to tego samego dnia może mieć klona karty wystarczy,ktoś na odpowiednim stanowisku w firmie telekomunikacyjnej

Podszycie się pod twój numer w teorii pewnie jest możliwe, ale w praktyce bardzo trudne, a w twoim przypadku nierealne.

No faktycznie wielki to trud, wejść na google/google play, wpisać spoof caller id, kupić kredyt i dzwonić numerem jakim chcesz.
Lub zainstalować na vmware ubuntu na to asteriska lub 3cx i z operatorem voip którego można skonfigurować na centralce wychodzić w świat dowolnym numerem: 997, bok operatora, czy numer szefa/dziewczyny/rodziny.

A ludzie mają taki chlew w telefonach, że wcale bym się nie zdziwił gdyby ‘szef’ wysyłał wszystkie swoje rozmowy gdzieś w chmure do której ktoś ma dostęp, a on sam o tym nie wie.

Kolejna opcja. To na 100% był Twój numer, bo sama dzwoniłaś z tylko sobie znanych przyczyn. Sprawdzałaś szefa co robi wieczorem?

Mój telefon 3razy już dzwonił sam do siebie… Tzn dzwonił do mnie mój numer, odbieram i za pierwszym razem odgłos jak gdyby fax, drugi ktoś się odezwał niewyraźnie, trzeci raz cisza kompletna.
Sieć Play, oczywiście “to nie jest możliwe” i tyle w mojej sprawie.

A dzwonienie podając się za inny numer nie jest trudne, są od tego strony gdzie za parę zł możemy podać się za konkretny numer.

Próbowałeś tak robić samemu czy opierasz się o legendy z Internetu?

2 polubienia

@januszek pw

A jaki spis rozmów oglądany jakiś z panelu klienta sieci komórkowej, bo ten z książki telefonicznej to da się czyścić.

Zamiast gdybania jest coś takiego jak blokada klawiatury!

Dziś telefony nie miewają klawiatur.

Tak na marginesie to szczerze podziwiam osoby które nijak nie blokują swoich telefonów czy komputerów.

1 polubienie

Zaloguj się na swoje konto u operatora i sprawdź listę połączeń, jeśli zobaczysz coś niepokojącego to jest problem…

1 polubienie