Mój zestaw za 1400zł

Siemka, złożyłem kumplowi taki zestaw :

Intel Pentium Dual Core E5200 /2.5GHz, 2MB, 800MHz, BOX/

Gigabyte EP31-DS3L /intel P31/

OCZ 2GB (2x1GB) PC1066 CL5 SLI Ready EPP

Palit Radeon HD4850 Sonic 512MB DDR3 /256bit/ 2xDVI TV-out

Steelpad QcK

Pentagram Freezone HP-120 ALCu Karakorum

Zalman Pasta termoprzewodząca ZM-STG1 (3,5g)

Razem 1403zł w ecs.pl

Co o nim myślicie? Zasilacz bierze ode mnie OCZ’a SXS 600w z nowym wentylem :slight_smile: chciał poznać opinię ludzi z forum przed kupnem zestawu :smiley: Jakieś zmiany? wszystko z esc.pl lub innego dobrego taniego sklepu :stuck_out_tongue:

Procesor polecam jak za tą cenę ,dobre OC. Reszta też miło wygląda. Zasilacz OCZ polecam ,dobry zapas mocy musi być.

O resztę pytaj/czekaj na kolegów z forum … Nie śpiesz się z zakupem ,czytaj opinie ,porady i rady = zestaw jak marzenie.

OCZ 2GB (2x1GB) PC1066 CL5 SLI Ready EPP - taka częstotliwość jest bez sensu, e5200 dopiero przy mocnym kręceniu wyjdzie lekko ponad 400FSB, więc aby pamięć działała 1:1, wystarczy by miała 800MHz, w tym przypadku najlepiej kupić Patriot LLK http://www.esc.pl/product_info.php?cPat … ts_id=4310 (chociaż różnica niewielka w cenie, ale i tak 10zł w kieszeni)

Pasta termoprzewodząca niby dobra, ale osobiście wziąłbym Arctic-Cooling MX-2 (dodatkowo o 0,5g więcej) http://www.esc.pl/product_info.php?cPat … ts_id=9028

Ogólnie zestaw git, ale nie potrzeba koledze obudowy, albo myszki (skoro podkładkę bierze)?

różnica w cenie niewielka, bez oc można pracować na 1066, dobre chłodzenie pamięci z hp 800tki na niższym cl i v co sprawia iż jest to b. dobry wybór - nawet bez oc.

Obudowę ma :stuck_out_tongue: jakiegoś IBOX’a… klawiaturkę i mysz także ma choć stare to dobrze działają :slight_smile: To lepiej brać OCZ Reaper czy Patriot LLK? Mi przemawia większa częstotliwość, ale które lepsze do OC? Myślę, że proc będzie kręcony na ok. 3,5 ghz

OCZ

Ok dzięki wszystkim :slight_smile: a teraz ile ten komputer uciągnie na max detalach wszystkie gry które będą wychodzić? :smiley:

mass95 , Crysis na pewno nie. Natomiast co do innych produkcji, powinien spokojnie pograć jeżeli nie na full, to na średnich (w skali od 1 do 5, to 4).

A co myślcie o takim zestawie:

Intel Q8200

Gigabyte P31 DS3l

OCZ Reaper 1066mhz 2x1GB

PowerColor HD4850 (referencyjny)

Quad zamiast lepszej grafy ? Najbardziej chodzi o gry :slight_smile: np. GTA 4 bedzie wymagać 4 rdzeni :frowning:

Lepsza grafa da tobie więcej w grach niż lepszy procek, na 2 rdzeniach spokojnie zagrasz w GTA 4

Czyli dobrze temu mośkowi tłumaczyłem xD Tak więc 1 zestaw najlepszy?

Tak najlepszy :slight_smile:

“OCZ 2GB (2x1GB) PC1066 CL5 SLI Ready EPP” “dobre chłodzenie pamięci z hp” - ta wersja nie ma HP

“bez oc można pracować na 1066” - tylko co to da? (biorąc pod uwagę, że Patriot dobrze się kręci)

“800tki na niższym cl i v co sprawia iż jest to b. dobry wybór” - Patriot’y po podkręceniu też mają sporo MHz, na wyższym CL i v :slight_smile:

“różnica w cenie niewielka” - i tu jest klucz do wszystkiego :slight_smile: