Moje forum


(Filipsko) #1

Po aktualizacji forum (nieudanej, przerwanej) z wersji PHP by przemo 1.9 do wersji 1.12.5 wszystko sie "pochrzaniło". Chciałem przywrócić baze danych z kopii którą wcześniej utworzyłem (plików nie zamieniałem), ale wyskakiwał mi co sekundę błąd w dbloaderze. Adres mojego forum: http://www.forum.filip.dl.pl Czy da się to jeszcze jakoś naprawić? :frowning:

:cry:

Nie ma tez kilku plików, np. obrazku przy rejestracji do anty-floodowania (czy jak to sie nazywa)


(Init3) #2

Nie PHP tylko phpbb

Pliki tez chyba powinienes przywrocic jesli masz je jeszcze

Radze zrezygnowac z przemo i modyfikowac czyste phpbb po swojemu :slight_smile: Ale jak jestes przyzwyczajony to sproboj przywrocic jednoczesnie pliki i baze moze pomoze?


(Filipsko) #3

Z tymi plikami to chodzi mi o to że ich nie modyfikowałem. Są jakie były. Ale gdy próbuję bazę przywrócić, to wyskakuje kilka tysięcy błędów. help...

Przy próbie wejścia na forum:


(Init3) #4

a jednak jest cos spaczone w viewforum.pl. ja bym zrobil tak - wywalil wszystko z serwera (pliki i baze) wgral stare pliki i stara baze (stworzyl baze o takiej samej nazwie, hasle i nadpisal tabele z kopii co masz). To troche hardcorowy sposob ale moze zadzala :slight_smile:


(Filipsko) #5

Spróbuję zrobic to w tak jak piszesz. Mam nadzieję że się uda :twisted:


(Piotrek Płatek) #6

Jak można coś nadpisać, jeśli serwer będzie pusty ?

Ale to tylko mała, nieistotna uwaga :slight_smile:


(Airborn) #7

patrz uważnie jakie fragmenty wyrzcasz z cytatu :wink:


(Piotrek Płatek) #8

No ja wiem, że FilipS zamierz zrobić idealną kopię bazy, ale najpierw planuje ją usunąć, więc nie można nadpisać czegoś, co nie istnieje. On ją po prostu odtworzy. (wiem, czepiam się)