Moje konto na Facebook'u zostało zhakowane

ja miałem to samo i też wysyłałem kilkakrotnie dowód u mnie problem był taki że nie wchodziło wogóle zmiana maila ale konto istnieje nadal przychodzą mi powiadomienia z tamtego konta a mam inne sprawdzałem czy konto jest widoczne nie jest

Witam, miałem wczoraj dokładnie taki sam problem -dostałem się na konto, ale nie mogłem niczego zmienić, bo facebook na jakąkolwiek zmianę wołał o hasło ustawione przez hakera, po kilku próbach wyrzuciło mnie z facebooka:/ Czy udało Ci się w końcu odzyskać konto? Co jescze można zrobić?

u mnie to samo było i niestety nie mogłem zmienic hasła bo jak wpisywałem zmien hasło to do niego na poczte szło

A w jaki sposób udało Ci się w ogóle dostać na chwilę do swojego konta? Ja dostałem maila z linkiem jak poniżej „WRÓC DO KONTA TERAZ” - a z tego co czytam ludzie zazwyczaj dostają link do RESETU hasla…
Jakby ktoś miał jakiś postęp dajcie znać!

UWAGA! Udało mi się dzisiaj odzyskać konto! Po niezliocznej ilości prób i pomocy: DOMINIK WŁOKA - na facebooku /instagramie/youtube.
Moja rada - próbować dużo do skutku na urządeniach z których do tej pory korzystaliśmy z facebooka!
Jak się uda dostać na konto to zacząć od zmiany numeru telefonu i emaila.
Powodzenia!

Jak udało Ci się skontaktować z Facebookiem ? Gdzie wysłałeś skan dowodu ? Shakowali mi konto pomóżcie proszę !!

Tak no i włączyć 2FA, czyli dwuetapowe uwierzytelnianie.

Proszę o pomoc
Moje konto na fcb zostało zhakowane, haker przypisał swój Neil wykasował mój numer telefonu oraz ustawił uwierzytelnianie aplikacja.Udalo mi się odzyskac starego meila i utworzyć nowe hasło jednak nie mogę się zalogować bo zostało ustawione uwierzytelnianie dwuetapowe aplikacja do której nie mam dostępu aby wygenerować kod. Nie mam jak skontaktować się z fcb bo każdy krok to praktycznie sztuczna inteligencja. Da się coś zrobić ? Jak zgłosić że mimo potwierdzenia tożsamości nie mogę się zalogować.

Jeżeli kontakt z Facebookiem poprzez support nie przynosi rozwiązania, to można „postraszyć” Facebooka poprzez wysłanie wezwania z kancelarii prawnej. Duże podmioty mają tendencję do ignorowania zgłoszeń użytkowników, lub obsługiwania ich poprzez booty. Prowadzone przeze mnie sprawy pokazują jednak, że po otrzymaniu wezwania z Kancelarii Facebook zaczyna interesować się sprawą, i szybko przywraca konta. Kilka takich przypadków opisałem na moim prawniczym blogu twojeprawawinternecie.pl

Wydaje mi się, że ciężko będzie. Trza było włączyć 2FA. Baker by już nie miał dostępu.

Jaki sposób uwierzytelniania? Jeśli Google Authenticator nie twój lub nr telefonu. Od geoj to będzie ciężko.

Witam
Jestem tu po raz pierwszy, mam problem ponieważ Facebook usunął konto zarejestrowane na mój mail z którego korzystal też mój syn, niczego tam nie zamieszczał ale miał sporo ważnych zapisanych informacji, nie mówiąc o kontaktach i unikalnych zdjęciach które tylko tam były. Najpierw na mojego maila przyszła informacja o ograniczeniu reklam za pośrednictwem mojego konta a za chwilę konto zostało wyłączone podejrzewam że ktoś je zkakował , odwoływał się wysłałam swoje zdjęcie tak jak poprosili ale w odpowiedzi otrzymałam info że zostało po sprawdzeniu konto usunięta a ja mogę się jedynie odwołać do sądu. Co mogę jeszcze zrobić ? Kilka maili do mety bez odzewu nawet nie wiem za co konto zostało zhakowane, czy ktoś może mi pomóc? Będę wdzięczna za każde wsparcie.

No i masz odpowiedź. Każdy powinien mieć swoje konto, na swoje dane.

Nie dziel się kontem FB z innymi.

Co do problemu, to nic nie zrobisz. Załóż nowe konto i synowi osobno, na jego adres E-Mail.

Ale to inna kwestia dochodzi, ktoś prawdopodobnie włamał się na konto i zamieścił jakiegos posta wszystko odbyło się w godzinach porannych gdzie nawet nikt z tego konta wtedy nie korzystał, chciałabym żeby Facebook pokazał konkretnie za co zostało usunięte konto bo nie zrobiono tego, jakiś komunikat i od razu usunięcie konta, nie chce tego tak zostawić bo kolejny raz może być to samo chce wiedzieć co się stało i chce mieć możliwość odzyskania konta. Czy istnieje jeszcze oprócz odpuszczenia tematu jakieś wyjście z tej dziwnej sytuacji?

Moje konto osobiste na Facebooku zostało zawieszone lub wyłączone | Facebook – Centrum pomocy

Niestety to nic nie daje dostaliśmy permanentnego bana nawet nie mogę założyć nowego konta nie wiem za co zero informacji, masakra, ktoś zyskiwał konto a ja na tym cierpię i nawet nie mogę otrzymać informacji żadnej o co chodziło, nie mogę się skontaktować z Meta odpowiada sztuczna inteligencja zapewne, syn ma grupy szkolne na których wysyłają sobie istotne informacje teraz jest odcięty od świata. Proszę o pomoc może ktoś wie jak skontaktować się z kims „żywym” w Meta i to wyjaśnić

Syn nie jest odcięty od Kontakt osobisty SMS, Discord, mail…

Syn nie należał do tych grup, tylko ty… Zatem co? Odpowiedz sobie sama.

Tym żywym w Meta jest Mark Zuckerberg…

Permanentny ban, czyli stały zakaz. Na tego mail’a nie założysz nowego konta, a „Permanentny”, czyli stały. Znaczy to zapewne to, że do końca świata to trwać będzie.

Zapewne też syn musiał coś wbić do posta nieodpowiedniego. Może bawił się Dall-E (generowanie obrazów przez sztuczną inteligencję i wrzucił nieetyczny obraz, albo co…

Porozmawiaj z synem na spokojnie twarzą w twarz.

To nie jest kwestia zhakowania.
Kontami na facebook zarzadza AI.
Z jakis przyczyn zablokowało twoje IP
Nie wejdziesz i nie załozysz konta na tym adresie.
Z tego co wiem Facebook nie oferuje bezpośredniego kontaktu telefonicznego z pracownikami do rozwiązania problemów z kontem.
Mozesz wysłac do nich emaila ale nie licz na odpowiedz
Jeśli AI Facebooka zablokowało Twoje IP, to jedynym skutecznym rozwiązaniem może być zmiana IP lub skorzystanie z VPN, aby uzyskać dostęp do Facebooka.

@Yakii
Takimi rzeczami powinni zajmować się ludziska, a nie AI. Popełni ci błąd i d***. Ludzie niezastąpieni! Fakt, ChatGPT czy Asaystent Gpoogle i Gemini pocne, ale nie zastąpisz nimi ludzi.

@Aga11 Tak, jak pisze @Yakii, napisz E-Mail’a - nie zaszkodzi.Poza tym, skontaktuj się z dostawcą internetu i zapytaj, czy jest opcja zmiany IP. VPN zwolni łącze i dodatkowy koszt.

Uzytkowników Facebooka jest 2,9 miliarda.
To nie forum DP.
Dlatego AI a nie ludzie.
Zeby było ciekawiej to uzytkowników Facebooka teoretycznie „moderują” ludzie ale facebook zleca to zadanie zewnetrznym firmom a te działaja tak jak działaja.
Czyli zeby sie nikt nie przyczepił ze nie ma na tym kontroli
Wystarczy ze AI w ciagu roku zbanuje tylko 10% użytkowników co oznacza że nalezy na całym świecie we wszystkich dostepnych językach rozpatrzyć 290 milionów skarg online czyli około 800 tysiecy skarg dziennie.
10% to za duzo?
No to niech bedzie 1%
To tylko około 80 tysiecy zażaleń dziennie dotyczacych tylko rozpatrzenia bana a inne?

Telefonicznie? Mailowo? Przez ludzi?. Przez Ilu ludzi?

Zapomnij o takiej bajce

P.S.
Portal WP. Ciekawe czy łatwo sie skontaktować z kims od nich np. w przypadku problemów z ich nowatorską opcja logowania?

Niestety, Facebook działa głównie przez AI i nie łatwo się przebić do „żywego” wsparcia.
Facebooka można jednak zmusić do poważnego zajęcia się sprawą poprzez nastepujące sposoby:

1. Złożenie odwołania przez narzędzia FB - jeżeli jest to możliwe
  2. Wezwanie prawne – pismo od kancelarii często pomaga, bo wtedy Facebook zaczyna traktować sprawę poważniej.
  3. Certyfikowany organ ds rozstrzygania sporów – nowy pomysł UE, na to by sprawy były rozstrzygane przez niezależne organy - taniej i szybciej niż przez sąd - jeszcze nie wiadomo, jak sie sprawdzi w praktyce, ale można próbować.

Więcej szczegółów i przykładów spraw z FB można znaleźć na blogu twojeprawawinternecie