tak jak tytuł mówi moje konto zostało zhakowane. Zorientowałem się ponieważ na maila przyszła mi wiadomość, że ktoś dodał innego maila na koje konto na facebooku i potem mojego maila z konta usunął. Oczywiście hasło też zostało zmienione. Byłem w stanie zalogować się na to konto, bo po wysłaniu zdjęcia dowodu dostałem kod jako zamiennik hasła, niestety ten zamiennik nie działa jako hasło gdy chcę dodać z powrotem mojego maila do konta, albo zresetować hasło.
Wiecie może czy jestem w stanie coś zrobić żeby odzyskać konto gdy do konta jest podłączony nie mój mail, nie jest podłączony mój nr telefonu ani nie znam hasła?
Jeżeli potrzebne będą jakiekolwiek dodatkowe informację, które pomogą rozwiązać problem to bez problemu podrzucę.
Pozdrawiam,
Grzesiek
P.S.
Jako, że to mój pierwszy post to podrzucam raporty z FRST.
Właśnie problem w tym, że miałem włączone uwierzytelnianie dwuetapowe więc nie mam pojęcia jak to obeszli. Pamiętam, że jak próbowałem coś tam naprawić to miałem komunikat, że zmiany zostały wprowadzone z mojego komputera, ale to jest niemożliwe bo był wtedy wyłączony. Czy jest to możliwe że ktoś jakby, wbił na moje konto z innego urządzenia ale system myślał, że to mój komputer?
Dodatkowo, wiem jaki mail został dodany do mojego konta na Facebooku, czy jest opcja żeby wbić się na to konto?
Zmień serwer DNS na Quad9 → YouTube (podstawowy 9.9.9.9, zapasowy 149.112.112.112)
Wykonaj skan RogueKiller Anti Malware Zalecane pobranie wersji przenośnej (portable). Przed uruchomieniem pełnego skanowania należy włączyć w ustawieniach bezsygnaturowy „moduł MaIPE (BETA)”; opcjonalnie „skanuj z pełną wydajnością” (ustawienia → ustawienia skanowania).
Uruchom FRST/FRST64.exe, wciśnij kombinację klawiszy ctrl + y. Otworzy się notatnik, do którego wklej zawartość skryptu. Zamknij i zapisz. W FRST kliknij „napraw” →
Odinstalowałem i zaktualizowałem to o czym wspomniałeś. Zrobiłem też skan i rzeczywiście coś mi tam siedziało, szkoda że wbudowany skan Windowsa nie jest taki dobry. Wykonałem też naprawę w FRST i załączam fixlog.
Potrzebuje Waszej pomocy!
Wczoraj zostało mi zhakowane konto fb/messenger …
Nie moge odzyskac konta, bo został zmieniony adres e-mail…
Potrzebuje odzyskać do tego dostęp
@emdzbba przejecie konta. Pozostaje kontakt z Metą. Ponoć ktoś odzyskał konto poprzez skan dowodu, ale nie wiem, czy to prawda. Wyczytałem o tym tutaj.
Witam. Również borykam sie z tym samym problemem. Zmiana hasła, imienia, nazwiska i nr telefonu. Ze stratą konta się pogodziłem ale mialem do niego dopisane 2 konta firmowe które nadal widnieją ale nie mam jak sie do nich zalogować. Czy macie moze jakiś pomysł jak odzyskać dostęp do tych kont firmowych? Z gory dzięki za odpowiedź!
@Gladki1991 Miałem włam w ubiegły piątek. Wysłałem Facebookowi zdjęcie dowodu osobistego i podpięli mój stary, usunięty przez hakera email. Przysyłali kody do resetu hasła, które jednak nie działały mimo kilku prób… Myślę, że to wina tego, że do konta przypięte były dwa adresy, mój i ten hakera. W międzyczasie napisałem do nich maila, ale nie sądzę, że go odczytali. Następnego dnia ponownie wszedłem w link, który otrzymałem wcześniej po uwierzytelnieniu dowodem osobistym i coś magicznie zatrybiło, system sprawdzał aktywność na koncie, poprosili mnie o ustawienie nowego hasła i odpięli mail hakera. Także próbuj do skutku.
Usunięto mój e-mail, hasło i nr telefonu. Wszystko trwało 2 minuty. Ktoś Wietnamu albo udający ten kraj zrobił mi taki numer. Wszelkie próby odzyskania konta w moim przypadku są nieskuteczne. Kontakt z Facebookiem niemożliwy. Co mam robić? Chętnie zapłacę rozsądną kwotę za odzyskanie konta. Kontakt proszę na priv.