Monitor 21-25 cali do 750 zł

Zamierzam kupić monitor do gier filmów i do codzienej pracy tak, żeby dało się go podłączyć do laptopa zamierzam kupić ten monitor jako alternatywę do ekranu latopa, żeby był lepszej jakości obraz na monitorze niż w laptopie, ale gdzieś za 1.5 roku zamierzam kupić stacjonarny komputer i ten monito podłączyć do stacjonarnego komputera, a ja używam na laptopie kubuntu 20.04 i mój laptop to ASUS R542UF-DM157 .
A ja jeszcze mam takie pytanie jak to właściwie jest z tym HDMI 2.1 pod linuksem jak to w praktyce jest ?

Wielkiego wyboru nie masz, same budżetowe serie. Jednak 24 cale, 75 hertzów, IPS i FHD znajdziesz. Widziałem kiedyś nawet modele 2K, do filmów ;), ale to zależy od promocji.

Albo

Wstaw filtry na stronach. Oraz"olej" tych co „wiedzą”

Chyba tu nie działa zasada, żeby stał się nauczonym Janem.

A co byście powiedzieli o tym czy jest dobry

Mam podobny, „dobrego” w niskiej cenie nie oczekuj, ale działa, jak powinien i na moje oko jest ok. :wink: Na plus głośniczki, czyli można też jako TV użyć. Jako budżetowy monitor to dobry wybór.

Każdy umie czytać, chyba. Przypuszczam że także rozumieć co czyta.
Na podanych stronach jest wybór sprzętu w zależności od wybranych opcji wyszukiwania.
Są specyfikacje sprzętu a także opinie. Nic nie stoi na przeszkodzie by po wybraniu ewentualnych produktów poszukać w benchmarkach ich testów, wiele jest.
Po co tu pytać skoro odpowiedz będzie identyczna jak opinie na tych stronach. Jedne za a inne przeciw. Jest czaszka a pod nią mózg? To używać.