Zamierzam kupić monitor do gier filmów i do codzienej pracy tak, żeby dało się go podłączyć do laptopa zamierzam kupić ten monitor jako alternatywę do ekranu latopa, żeby był lepszej jakości obraz na monitorze niż w laptopie, ale gdzieś za 1.5 roku zamierzam kupić stacjonarny komputer i ten monito podłączyć do stacjonarnego komputera, a ja używam na laptopie kubuntu 20.04 i mój laptop to ASUS R542UF-DM157 .
A ja jeszcze mam takie pytanie jak to właściwie jest z tym HDMI 2.1 pod linuksem jak to w praktyce jest ?
Wielkiego wyboru nie masz, same budżetowe serie. Jednak 24 cale, 75 hertzów, IPS i FHD znajdziesz. Widziałem kiedyś nawet modele 2K, do filmów ;), ale to zależy od promocji.
Albo
Wstaw filtry na stronach. Oraz"olej" tych co „wiedzą”
Chyba tu nie działa zasada, żeby stał się nauczonym Janem.
A co byście powiedzieli o tym czy jest dobry
Mam podobny, „dobrego” w niskiej cenie nie oczekuj, ale działa, jak powinien i na moje oko jest ok. Na plus głośniczki, czyli można też jako TV użyć. Jako budżetowy monitor to dobry wybór.
Każdy umie czytać, chyba. Przypuszczam że także rozumieć co czyta.
Na podanych stronach jest wybór sprzętu w zależności od wybranych opcji wyszukiwania.
Są specyfikacje sprzętu a także opinie. Nic nie stoi na przeszkodzie by po wybraniu ewentualnych produktów poszukać w benchmarkach ich testów, wiele jest.
Po co tu pytać skoro odpowiedz będzie identyczna jak opinie na tych stronach. Jedne za a inne przeciw. Jest czaszka a pod nią mózg? To używać.