Monitor 24″ jaki wybrać?

Witam , wybierając monitor do multimediów (filmy, internet), czym się sugerować większej rozdzielczości niż full HD nie planuje używać. Czy czas reakcji ma znacznie zamierzam wybrać matryce IPS z czasem racji 5ms, TN jest szybsza 1ms ale czy jest to zauważalne.

Dla oka jest to znikoma różnica i przy filmach czy przeglądaniu neta nie będzie to zauważalne
rozważyłbym raczej kwestie czy matowa czy błyszcząca

Większość matryc jest matowa ale niektóre tylko mają doby anty-refleks, ale czy nie za bardzo przeholowałem z calami 24" dla rozdzielczości full hd czy 21", gdzie jest zloty środek.

Do jakiej ceny ?
Tylko multimedia czy też do grania ?

cena do 600 zl uniwersalny gier nie wykluczam z wskazaniem na multimedia

wymyślałem że dobrze jak by monitor miał głośnik albo gniazdo na słuchawki stał by się jeszcze bardziej uniwersalny wybrałem takie modele:
PHILIPS 243V7QDAB/00
DELL S2218H
BENQ GW2480
DELL S2319H
PHILIPS 243V7QDAB/00
Co prawda jakość audio na pewno nie zaskoczy ale podpięcie pod dekoder DVB-t /DVB-S sprawie że monitor może zastąpić tv

Łap okazję

1 polubienie

Ten LG jest genialny bo ma fajne odświeżanie + matrycę IPS. Do gier ma fajny kontroler i kilka bajerów. Mam większą wersję 27 cali i nie zamieniłbym na inny :slight_smile:

1 polubienie

LG fajniejszy do gier ale samsung fajniejszy ekran :slight_smile:

A BenQ fajniejszy cenowo i specyfikacyjnie.

W zasadzie każde urządzenie do którego podepniesz monitor posiada wyjście audio, zaś głośnik wbudowany w monitor daje kiepski efekt. Głośniki za kilkadziesiąt złotych dają nieporównywalny efekt.