Szukam monitora 28 cali w cenie do 1000 zł, który będzie posiadał:
-1 złącze HDMI i 1 złącze DisplayPort lub zamiast tego 2 złącza HDMI
-wyjście audio
-regulację wysokości i regulację kąta nachylenia ekranu
-proporcje 16:9
-rozdzielczość 1080p
Monitor będzie podłączony do PC, którego karta graficzna ma wyjście HDMI i DisplayPort i konsoli PS4, która ma tylko wyjście HDMI.
Rozumiem, że wyjście audio w takim monitorze w przypadku podłączenia konsoli przez HDMI, pozwoli na odtwarzanie dźwięku konsoli z głośników?
Do tej pory używałem Dell P2414H i zadowalał mnie on.
A nie lepiej zainwestować po prostu w telewizor?
Dobry monitor 27" powinien mieć rozdzielczość 1440p a dobre zaczynają się w granicy 1400-1500zł
Acer K272HULDBMIDPX (UM.HX2EE.D01) - jedynie Acer ma tutraj jako tako sensowną opcje, w 2017 były wyceniane na 1500zł ale już widać po sprzedaży że zaczęli je poprawnie wyceniać.
Po co mi rozdzielczość 1440? Skoro PS4 wyświetla max 1080, a w wyższej na PC nie będę grał. Telewizor ma duży input lag i telewizora nie potrzebuje.
Nawet żeś człowieku nie przeczytał do końca mojego posta, bo podany monitor nie ma wyjścia audio, posiada tylko jeden port HDMI i brak mu regulacji wysokości.
Szukałem sam nie tak dawno takiego monitora i wybrałem ten
Matryca IPS więc kolor i kąty widzenia są w porządku. Nie ma regulacji góra-dół, tylko samo pochylenie ale mi to wystarczyło. Jak masz kartę z freesynce to dodatkowo ma 75hz. Mam go od 2 tygodni i na razie sprawuje się dobrze jedyny minus to bad pixel który wyskoczył po tygodniu( mogłem oddać bo nie minęło 14 dni ale jest mikroskopijny).