Monitor 28 cali do PC/PS4 z wyjściem audio i regulacją wysokości kąta nachylenia

Szukam monitora 28 cali w cenie do 1000 zł, który będzie posiadał:
-1 złącze HDMI i 1 złącze DisplayPort lub zamiast tego 2 złącza HDMI
-wyjście audio
-regulację wysokości i regulację kąta nachylenia ekranu
-proporcje 16:9
-rozdzielczość 1080p

Monitor będzie podłączony do PC, którego karta graficzna ma wyjście HDMI i DisplayPort i konsoli PS4, która ma tylko wyjście HDMI.

Rozumiem, że wyjście audio w takim monitorze w przypadku podłączenia konsoli przez HDMI, pozwoli na odtwarzanie dźwięku konsoli z głośników?

Do tej pory używałem Dell P2414H i zadowalał mnie on.

A nie lepiej zainwestować po prostu w telewizor?
Dobry monitor 27" powinien mieć rozdzielczość 1440p a dobre zaczynają się w granicy 1400-1500zł

Acer K272HULDBMIDPX (UM.HX2EE.D01) - jedynie Acer ma tutraj jako tako sensowną opcje, w 2017 były wyceniane na 1500zł ale już widać po sprzedaży że zaczęli je poprawnie wyceniać.

Po co mi rozdzielczość 1440? Skoro PS4 wyświetla max 1080, a w wyższej na PC nie będę grał. Telewizor ma duży input lag i telewizora nie potrzebuje.

Nawet żeś człowieku nie przeczytał do końca mojego posta, bo podany monitor nie ma wyjścia audio, posiada tylko jeden port HDMI i brak mu regulacji wysokości.

Ale ma głośniki wbudowane

brak mu regulacji wysokości.

Ma mocowanie pod uchwyt VESA.

Naucz się czytać ze zrozumieniem, a potem odpisuj.

Monitor 28 cali do PC/PS4

Sam chcesz pogodzić monitor dla komputera i telewizora.

a w wyższej na PC nie będę grał

Ja gram tylko na wyższej

XB2783HSU-B1DP z matrycą AMVA+ ale to FHD.

Ja nie pytam co ty robisz. Napisałem co chce w monitorze i jak nie masz nic do powiedzenia to nie pisz.

I znowu podajesz monitor, który nie spełnia wymagań, posiada tylko port displayport i tyle. Nie wypowiadaj się więcej w tym temacie.

Ma i DP i DVI.

Przeczytaj to jeszcze raz z pierwszego postu.

Od razu odrzucasz opcje podłączenia przejściówki widzę.

I jak niby dźwięk ma popłynąć przez port DVI?

Optyk (digital out)

Przeczytałeś? Widzisz tu gdzieś żebym napisał że mamy gdzieś wyjście optyczne w konsoli?

Jak to nie masz :wink: ?

Nie próbuj być mądrzejszy od tego co zostało wymienione w poście.

Ale teraz to twoja wina; nie ma informacji, że to wersja slim w pierwszym poście.

Jest informacja w pierwszym poście jakie chce porty w monitorze i jakie porty posiadam w urządzeniach. To że ktoś sobie dopowiada to nie moja sprawa.

AOC I2790PQU/BT - teraz będziesz usatysfakcjonowany, no trudno, nie dałeś się namówić na 1440p :stuck_out_tongue:

https://www.sferis.pl/monitor-iiyama-27-xb2783hsu-b3-amva-fullhd-1920x1080-75hz-p523303
16:9, FullHD, odświeżanie 75 Hz, świetna matryca AMVA+, porty Display port, HDMI, wyjście słuchawkowe, funkcje ochrony oczu

Szukałem sam nie tak dawno takiego monitora i wybrałem ten

Matryca IPS więc kolor i kąty widzenia są w porządku. Nie ma regulacji góra-dół, tylko samo pochylenie ale mi to wystarczyło. Jak masz kartę z freesynce to dodatkowo ma 75hz. Mam go od 2 tygodni i na razie sprawuje się dobrze jedyny minus to bad pixel który wyskoczył po tygodniu( mogłem oddać bo nie minęło 14 dni ale jest mikroskopijny).