Monitor 32 calowy ultrawide zakrzywiony

Dzień dobry

Szukam monitora 32 calowego ultra wide zakrzywionego. Zależy mi na tym żeby miał wbudowane głośniki. Ma służyć do pracy biurowej ale też do grania choć jestem mało wymagającej pracy. Zależy mi raczej na budżetowym modelu.

pozdrawiam

Jeśli główną zaletą ma być cena to może ten: iiyama XUB3493WQSU-B1

image Zakup monitora to inwestycja długoterminowa. Pamiętaj o jednym - to element zestawu na jakości którego nie warto oszczędzać. Nie zaszkodzi poczytać recenzje na większych portalach specjalizujących się w tej tematyce. Szukanie modelu po najniższych kosztach niestety w większości przypadków nie da satysfakcjonującego rezultatu. Kończy się to otrzymaniem dość kiepskiej palety barw, jasności oraz niskiej częstotliwości odświeżania ekranu. Te cechy są przypisywane matrycą typu TN więc z miejsca masz argument do przefiltrowania wyników. Na ten moment najchętniej wybieraną matrycą jest VA co pokazują wykresy sprzedaży. Oferuje ona bardzo dobry kontrast oraz paletę barw, przy zwiększonej częstotliwości odświeżania. Zerknij sobie chociaż na monitory komputerowe w sklepie z dużym wyborem - https://eltkom.pl/Monitory-i-akcesoria-c36 Warto też rozważyć panel obsługujący rozdzielczość 4K, do pracy będzie to bardzo przyszłościowe rozwiązanie ze wględu na dużo większy obszar roboczy.