Witam wszystkich, potrzebuję monitor do 700zł. Nie wymagam dużo, myślałem nad czymś z zakresu 27" na FHD, może ktoś się podzielić czy to ma sens? Miło byłoby, aby monitor miał dwa cyfrowe wejścia i montaż VESA.
Znalazłem coś takiego:
Samsung
Philips
Acer
Nie wykluczam monitorów również 23-25 calowych, gdyż mam 23" Samsunga 2333. Proszę o poradę.
Ja używam taki; ASUS 23" VX239H
Nie wiem czy koledze się spodoba ale ja go mam już żeby nie skłamać chyba pięć lat i jestem zadowolony.
Ja kupiłem ten mimo, ze nie gram, ale obudowa, odświeżanie 75Hz i matryca VA robi wrażenie. Kupiłem w Media Expert w promocji za 599 z groszami. Cena katalogowa była 659 minus kod nocny Matryca Samsunga VA, ale w przeciwieństwie do Samsunga MSi daje 3 latka gwarancji.
A jak wygląda sprawa z powiedzmy odległości i oglądaniem filmów z 2m? Ten zakrzywiony ekran sprawdzi się czy jednak trzeba siedzieć blisko i “na środku” monitora?
Dokładnie, do oglądania z 2 m, to weź monitor 40 cali, jak ma być zakrzywiony.
Nie, właśnie zakrzywiony to nie jest to czego najbardziej potrzebuje. Zastanawiam się czy te 27" na fhd będzie zbyt dużym wyzwaniem dla tej rozdziałki… Niby mogę wziąć Acera 27" i go ew. oddać w stanie nieruszonym po testach…
Jak nie to skuszę się na tego MSI wyżej i tyle. Nie miałem styczności z monitorem 27" w tej rozdzielczości
To taka granica, gdzie już 2K wchodzi. Jeżeli nie masz sokolego wzroku, to ujdzie, zobacz najlepiej w sklepie na żywo. Mniej zabawy niż z zamawianiem.
Chciałbym zamknąć wątek. Jednak patrząc przez wzgląd że moje 23" jest wystarczające i te full hd chciałbym zachować w formie “przyzwoitej” postanowiłem wziąć Acera Nitro VG240Ybmiix.
Dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam serdecznie