Monitor do gier, 10k, 40"+

Cześć, szukam monitora. Posiadam LG45GR95QE.
Chciałem LG45GX950, ale ciężko dostać:face_with_symbols_over_mouth:

• cena do 10k
  • minimum absolutne 40 cali
  • 4k lub więcej
  • TYLKO do gier
  • Max 120cm szerokości.

To zapytaj ile czas dostawy.
https://www.x-kom.pl/p/1332305-monitor-led-32-i-wiekszy-lg-ultragear-45gx950a-b-oled-5k2k.html

Pytałem, nieznany. Na Amazon 6-7 MIESIĘCY :zipper_mouth_face:

ech… xkom, kliknij zamówienie i zobacz co wymyślą. Ja przestałem gadać z nimi bo zawsze było nie wiem.
Klikam zamówienie i za dzień, dwa jest info realne. Nigdy nie czekałem na towar dłużej niż 10 dni. Zawsze możesz się rozmyślić, to do niczego nie zobowiązuje.

Też poluję na coś powyżej 40″ pod granie — GX950 wygląda świetnie, ale dostępność masakra :neutral_face:

Osobiście jako główny monitor używam od ok. 2 lat telewizor LG OLED C2. Aktualny model to bodaj C4.

OLED - idealne czernie, brak podświetlenia
120Hz z FreeSync/GSync
Super niskie czasy reakcji
Wbudowane Smart TV i głośniki (czemu nie)

Niczym to się nie różni od modeli gamingowych, prócz niższej ceny i większej ilości funkcji. Chyba że bardzo zależy ci na odświeżaniu wyższym niż 120Hz. Ale trzeba też brać pod uwagę czas reakcji, który na OLEDach jest chyba najniższy jak się da. Co z tego, że się odświeża 240Hz jak widzisz na ekranie jednocześnie 10 ostatnich ramek.

Za model 42’’ to ok. połowa twojego budżetu. Do tego jeszcze jakiś fajny stojak za 200-300zł i gotowe.

Po włączeniu tryby PC (wyłączenie wszelkich wspomagaczy) i obniżeniu jasności do ok. 20% sprawuje się idealnie jako codzienny monitor. Jest dziennie uruchomiony pewnie kilkanaście godzin i nie ma żadnych problemów.

Hmmm, 120hz mi wystarczy. Uwielbiam LG i technologię OLED od LAT. Mam ich obecny tv oled g5 82", poprzednio serię B. Używałem pod PS5. Przyznaję, że nie ogarniam jakich funkcji, ulepszeń i dodatków byłbym stratny decydując się na wypasiony tv i podłączając go pod moje 5090. (prócz posiadania wtedy max 120Hz)

Możesz w wolnej chwili podać jakiś model tv OLED z minimum 42", najlepiej 45-50, żeby super współpracował z PC. Albo napisać, co ma mieć prócz 120 Hz, bardzo niski Inputlag czy FreeSync/GSync.

Sony A90K 48"
LG OLED48C54LA chyba nic lepszego nie wyrwę niż ten LG. Mam ofertę 5400 z transportem i profeska kalibracja od firmy, gdzie tv kupiłem i kalibracje.

Mój konkretny model to LG OLED42C21LA 42"
Są już nowsze.