Monitor do projektowania 3D

Witam,

Potrzebuję podpowiedzi co kupić. Projektor głównie do projektowania 3D, pracy biurowej, przeglądania internetu.

Zastanawiam się, czy lepszym rozwiązaniem będą tu 2-3 monitory postawione obok siebie ,czy jeden podłużny (ultrapanoramiczny) , czy ktoś korzystał z obu rozwiązań i mógłby się wypowiedzieć?

Wymagania

• Jak najmniej męczy oczy

• Niezłe kolory

• Niezawodność

• Minimum 28 cali dla jednego monitora

Cena maksymalna do powiedzmy 3000 zł netto za komplet monitorów / jeden podłużny. Ale jeśli uda się zamknąć z niższej kwocie to było by super. Nie potrzebuję żadnych bajerów do gier, super szybkich czasów reakcji itp.

Myślę, że 3 takie monitory zrobiłyby robotę.

Paletę kolorów ma bardzo dobrą, oczywiście to nie Eizo za 5 tysięcy.
Technologie ochrony oczu, no i to LG, więc raczej nie padnie zaraz po gwarancji. Bonus HDR.

DELL z pełną regulacją i pivotem, możliwość dokładnego ustawienia pochylenia i wysokości monitora wpłynie pozytywnie na ergonomię.

Jeżeli jakość odwzorowania kolorów ma kluczowe znaczenie, to założony budżet jest zbyt mały.

Nie chodzi tu o jakieś monitory EIZO jak kolega wyżej pisał. DO moich prac też nei muszę mieć świetnego odwzorowania. Tak tylko napisałem, że przekładam kolory nad szybkość odświeżania itp :slight_smile:

Ten LG i tak ma dobre odwzorowanie bo srgb 99% a argb ponad 80%. Widziałem już na żywo w sklepie bo dzisiaj byłem i na tle zwykłych monitorów to różnica spora.