Monitor i klawiatura do 1300 zł

Jak się mierzy wydajność klawiatury? :smiley:

A do 300 by się jakaś znalazła i do 200?

Zastanawialem się nad Brown bo to chyba takie pół na pół.
Czytam, że Cherry najlepsze, a Kalih slabsze.

Czasem reakcji

No to moim zdaniem lepsza szybkość reakcji, a nie wydajność :slight_smile: wydajność by była jakbym napisał kartkę A4 tekstu szybciej na takiej klawiaturze niż na zwykłej… I przykładowo swiftkey ze swypem może być bardziej wydajna niż zwykła klawiatura :slightly_smiling_face:

Podbijam

Przełączniki Blue będą dobre do pisania?

Wybacz, już uzupełniam.

Do 200-300 to może membranówka G213 Prodigy lub mechanik G413 z przełącznikami ROMER-G. Mam o model wyższy, ale to dobra i wydajna w pracy i grach klawiatura.

Blue i Brown :wink:

Nie mogę znaleźć infomacji czy one są Brown?
https://www.morele.net/klawiatura-logitech-g413-carbon-920-008310-1236258/

Ani takie ani takie - to autorskie przełączniki mieszczące się czasem reakcji między blue a red.

A co sądzisz o tej?

podobno jest cichsza

Corsair
QPAD
Rog Claymore
Filco Tenkeyless
Leopold

Myszki
Logitech
Zowie

Z tych najczęściej korzystają mistrzowie starcraft 2 i innych grach wymagających micro
dopisałem rog claymore bo chyba w najnowszych turniejach sc2 ktoś na niej wygrał 1 miejsce i jeszcze w paru grach.

Co do razera to przereklamowany produkt ludzie na nich grają bo razer tego wymaga w ramach sponsoringu ,ale w domu ci sami graczy chwalą sie że na co dzień grają zwykle na Filco Leopold czy właśnie QPAD.

Ja bym kupił QPAD z Zowie myszką lub rog claymore pod mmo bo ten numpad mi sie przydaje po 2 stronie sam taki patent stosuje w moim Sidewinder x6 :smiley:

O myszki nie pytałem.
To nie ma być sprzęt typowo pod gry, nie gram w Starcrafta.

A co do Razera to polecił znajomy (nie gracz), który mówił, że nie hałasuje tak bardzo jak inne mechaniki.

Bo to połączenie mechanika z membraną, kolega z pracy ma wiec wiem jak działa. Bierz jak się podoba :wink:

Ciężko powiedzieć, nie wybiorę się do sklepu i ich nie obejrzę :confused:

Czemu?

x-kom przecież zamknięty (?)

Są też inne sklepy niż xkom :slight_smile:

A to nie tak, że wszystkie sklepy większe są teraz pozamykane? Czy to xkom czy Media Expert?

Poza w lokalnym MM nie chcieli mi pokazać RN8T, bo nie wolno odpakowywać, a w xkomie pokazali :smile:

U mnie w mieście MM otwarty, proline też.
Poszukaj sklepów gdzie jest to na wystawie, ew. weź ze sklepu (kup) i oddaj w ciągu 14 dni.

Monitor godny polecenia 144Hz