Witam
Zakupiłem monitor używany (LG DM2780D) w ogłoszeniu było napisane że porty HDMI nie działają (są dwa) ale okej wystarczy mi componet a że cena była atrakcyjna więc kupiłem. Z ciekawości podłączyłem android box pod port HDMI jeden jak i pod drugi i o dziwo wszystko działa, dekoder również podłączyłem działa bez zarzutu w 1 jaki i 2 porcie HDMI. Myślę sobie super zakup podłącze komputer przez HDMI no i niestety już nie jest tak kolorowo mianowicie po podłączeniu monitora (jako jedyny wyświetlacz) jedyne co zobaczyłem to komunikat “brak sygnału” próbowałem rozwnież podłączyć go jako drugi ekran (próbowałem podłączyć pod 2 laptopy) w ustawieniach windows widziałem tylko komunikat “nie wykryto dodatkowego ekranu” (czy jakoś tak) okej spróbowałem wymienić kabel może jest coś nie halo sprawdziłem 3 kable wszystkie działały z moim poprzednim monitorem żaden z nowym xd
Spróbowałem podłączyć Xboxa 360 przez hdmi ten sprzęt zachował się nie oczekiwanie po prostu obraz podczas ładowania menu się zaciął.
Miał może ktoś z was miał taki przypadek wybiórczego działania portu hdmi?
Ma ktoś pomysł w czym leży problem że jedne urządzenia wyświetlają obraz poprawienie a inne nie ?