Cześć
Szuakm monitora do max 800-900zł, zależy mi na display porcie, 24-27 cali, kolor czarny.
Nie zależy mi na 4k, ani na odświeżeniu 144hz+. Monitor będzie służył do grania i codziennego użytku.
Mam dokładnie tego LG. Gorąco polecam. Jeżeli masz kartę Radeona, to FreeSync jest kapitalną funkcją. Żyję z tym monitorem od ponad roku, a dopiero od paru miesięcy mam Radeona i czuję ile traciłem.
@KrzysztofNowak chyba ze względu na lepszą renomę LG i opinię na tego modelu, wolałbym w sprawdzone iść. Monitory Acera są owszem też podobno dobre, jednak ten LG jest po prostu sprawdzony, a Acer nie oferuje niczego więcej, poza ciut niższą ceną.
Meh…ale to ledwie 30 zł. 569 zł a 599 zł to niewielka różnica. A dopiero spojrzałem, że autor ma budżet aż pod 900 zł. To mógłby wziąć też tego samego LG tylko w wersji 27".
@FXJ a po co mu 1440p? Strzelam, że nie ma karty z klasy GTX 1070/Vega lub nawet lepszej, to tylko mu niepotrzebnie podbije wymagania. Na wyższe rozdzielczości mogą sobie pozwolić właściciele naprawdę potężnych maszyn.
Ja osobiście wkroczę w świat wyższych rozdzielczości jak mój obecny RX 580 przestanie podołać w obecnym 1080p. Tak więc strzelam, za 2-3 lata. A wtedy pewnie właśnie karty z półki obecnego RX580/1060, które są kartami dla przeciętnych zjadaczy chleba, będą w stanie komfortowo wyświetlać gierki w 1440p z sensownymi ustawieniami graficznymi.
Jeżeli komuś wystarczy 30 klatek - owszem. I nie jest Ultra-holikiem. Logiczne, że karty na 1080p Ultra nie dadzą rady w 1440p, a tymi są własnie 1060/RX 580.
A te możliwości 1160 to rozumiem, że się przyśniły czy fusy powiedziały? No jest szansa, że wujek pracuje w nVidii i Ci powiedział…