Monitor LCD z DVI czy D-SUB

Mam zamiar kupić monitor LCD firmy LG.

Monitor 19" ma złącze DVI, cena 735 zł

Monitor 22" ma złącze D-SUB, cena 830 zł :slight_smile: monitor 22" ze złączem DVI kosztuje 1000 zł a tyle nie mam :o

Wiem że złącze DVI jest nowsze (cyfrowe)

Chodzi mi głównie czy jest różnica obrazu monitora podłączonego przez DVI a D-SUB ???

I czy karta graficzna będzie wolniej chodziła w grach przy 22" monitorze (ponieważ ma większą rozdzielczość) ???

Moja karta GeForce PCI-E 8600GT Asus :smiley:

Z góry dziękuje za POMOC :slight_smile:

Ja mam LG 1953S ze złączem D-SUB, kontrast 5000:1 i śmiga, aż miło, w porównaniu do monitorów moich kolegów z wejściem DVI.

Zawsze idzie kupić przejściówkę, ale jak ona wpływa na jakość to już nie wiem.

Na monitorach ze złączem DVI obraz jest trochę lepszej jakości (ostrzejszy przede wszystkim), ale jeżeli karta graficzna generuje ładny obraz i monitor ma dużą jakość wyświetlania, to nie zauważysz kolosalnej różnicy między DVI a D-Sub.

Jeżeli chodzi o płynność gier, to na pewno na monitorze 22" będzie ona niższa, pod warunkiem oczywiście, że będziesz grał w rozdzielczości sugerowanej dla monitora. GeForce 8600 GT to bardzo dobra karta i myślę, że wydajność spadnie tylko w przypadku najnowszych gier. Jeżeli będziesz grał w niższej rozdzielczości, to płynność pozostanie bez zmian, tyle tylko, że krawędzie obiektów będą trochę postrzępione…

a ten monitor jakie ma złącze?]

http://www.komputronik.pl/Monitory_LCD/ … ,id,35814/

DVI i D-SUB wyraźnie jest napisane w parametrach :wink:

a to dobrze . Soryy nie zauważyłem #-o