witam wszystkich chcialem sie dowiedziec czym najlepiej czyscic monitor LCD. bo teraz zauwazylem na swoim ze mam takie ciemnie miejsca jakby ktos palcami chcwycil i juz tak zostalo. Probowalem to wyczyscic szmatka z woda ale to nic nie pomaga, czy moze to byc jakies uszkodzenie ?? czy moze trzeba uzyc jakichs srodków typu pianka cy inne spraye ?? prosze o pomoc !
Wodą ??? Monitory LCD należy czyścić delikatną ściereczką i środkami do tego przeznaczonymi (pianki do monitorów LCD itp.). Nigdy zwykłymi piankami do monitorów CRT ponieważ one zawierają alkohol. Wodą też nie wolno ![]()
ok ale czy te ciemnie miejsca jakie mam na ekranie moga to byc uszkodzenia ?? czy powinno zejsc po uzyciu tych srodków ?
Te ciemne miejsca to raczej plamy po Twoich “środkach czyszczących”. Radziłbym to szybko wyczyscić pianką, ale i tak się namęczysz zanim zejdzie…
nie wazne kiedy, wazne zeby woogole zeszlo ![]()
JA PROBOWAłEM JUZ CHYBA WSZYSTKIEGO DO TEJ PORY OPROCZ TYCH CHUSTECZEK CO TONIBY SA DO LCD I NIC NIE POMAGA DALEJ MAM TAKIE CIEMNIE MIEJSCA ![]()
Woda ??? Chyba pogrzało ludzi… Powodzenia ![]()
i ja tez nie jestem za tym zeby takie delikatne urzadzenia czyscic woda ![]()
Dew.Z to chyba tobie sie cos pomylilo :roll: .
Woda jak najbardziej mozna czyscic monitory LCD .
a mnie juz zaczynaja wkurzac te plamy ![]()
Przejedź delikatnie paznokciem, sprawdź czy to jest brud. Może są to wadliwe pixele, jeżeli tak to ich niestety nie wyczyścisz
Jaki monitor, ile go masz?
to jest monitor Siemens 17" i jest nowy tzn ma 4-5 miesiecy
Heh, u mnie jest podobnie. Mam ViewSonic VE710b i na tym CZARNYM KAWAŁKU PLASTIKU (czy czymś podobnym) mam takie szare plamy. Jest to wkurzające.
Jak naprawde jest z tą wodą lub innymi środkami czyszczącymi?
:?:
to chyba faktycznie cos nie tak jest z tym moim ekranem bo ilez mozna czyscic wilgotna szmatka w jednym miejscu, zaraz wytre dziure a i tak nie zejdzie ![]()
kolego Dew.Z napisz dlaczego nie -woda… może ludzie o czymś nie wiedzą a nie że ich “pogrzało”…
no chyba że to tajne i tylko wojsko amerykańskie i Ty to wiesz :mrgreen: