Monitor Lg 24mp59g-p nietrafiony zakup, co zamiast niego?

Witam
Kupiłem wczoraj w euro ten monitor lg 24mp59g-p, ale nie mogę się do niego przyzwyczaić, za zimne kolory ma dla mnie… męczy mi się wzrok przy nim.

Kombinowałem z ustawieniami, ale dużo to nie dalo… zjechałem z kontrastem i jasnościa.

Możecie polecić coś innego do 600 zł, raczej płaski preferuję ekran.
Matryca TN odpada

Do czego ma głównie służyć ?

Przeglądanie internetu i filmy
Nie gram w gry, jadę zaraz oddać tego LG… nie ma bata żebym się przyzwyczaił.

Co sądzisz o Samsung LC24F396FHUXEN Curved taki mają na sklepie

iiyama ProLite XU2390HS-B1

Philips S-line 223S7EJMB/00

Acer B227Qbmiprx

AOC 24V2Q

Kolego a mozesz podać wersje z matrycą 24 cale ?

Co do monitorów curved 24 cale. Wg mnie raczej kiepski pomysł, ostatnio z ciekawości próbowałem się do takiego na sklepie to okazało się, że żeby dobrze widzieć na nim to trzeba siedzieć super blisko ~40cm.
Co ja polecam?

Kolego a z tych dwoch ? Co bys wybral, jestrm na miescie teraz i ten samsung jest dostępny. Ekran ciutke mniejszy 23.5 jak yiama 23.8 ale to pewnie niee zauwaze. Oba maja redukcje niebieskiego swiatla. Ciezki wybór

Jak chcesz. Iiyama ma 75Hz, wiec da lepszy efekt w dynamicznych scenach.

Chyba jednak wybiorę coś z firmy IIjama AMVA VS IPS

XU2493HS-B1 (IPS )

CZY

X2483HSU-B3 (AMVA)

Co byście wybrali ? Inne rodzaje matrycy, ta IPS to chyba nowość bo mało komentarzy .
Oba mają redukcję niebieskiego i redukcję migotania.

Głownie przeglądanie neta i jakieś filmy :slight_smile:
Chciałbym jutro zamówić, proszę o jakieś opinie

Nie mam pojęcia jak będzie wyglądał IPS w tym modelu, musisz zobaczyć czy nie dostaje srebrzystości.
Mam porównanie AMVA do TN, to na AMVA chłodniejsze kolory niż na TN.
Ja teraz jak miałbym wybierać wybrałbym IPS, tylko nie wiem czy za tą kwotę.
Może jest możliwość obejrzenia na ekranie jakiegoś filmu i wtedy byś zobaczył na sklepie czy jej nie łapie, bądź zamówił i najwyżej zwrócił w ciągu 14 dni. Tak abyś miał dłuższy czas do posiedzenia przed takim monitorem.

Weź bezpieczną i polecaną AMVę.

Boję się jedynie że będzie smużenie, w wersji B2 widać to w grach.Ale widziałem opinię, że to widać przy przeciąganiu tekstu w przeglądarce rownież.
Mówię o AMVA

Z tego co podają to po włączeniu funkcji AMA poza grami to jest raczej niezbyt dokuczliwe. Poczytaj jeszcze, Ale jak chcesz nie mam czasu się odczytywać.

Zamówiłem Iijama X2483HSU-B3 (AMVA) zobaczymy czy podpasi :smiley:
Jak coś można oddać zawsze (Euro rtv) nie robi problemów