Witam
Kupiłem wczoraj w euro ten monitor lg 24mp59g-p, ale nie mogę się do niego przyzwyczaić, za zimne kolory ma dla mnie… męczy mi się wzrok przy nim.
Kombinowałem z ustawieniami, ale dużo to nie dalo… zjechałem z kontrastem i jasnościa.
Możecie polecić coś innego do 600 zł, raczej płaski preferuję ekran.
Matryca TN odpada
Co do monitorów curved 24 cale. Wg mnie raczej kiepski pomysł, ostatnio z ciekawości próbowałem się do takiego na sklepie to okazało się, że żeby dobrze widzieć na nim to trzeba siedzieć super blisko ~40cm.
Co ja polecam?
Kolego a z tych dwoch ? Co bys wybral, jestrm na miescie teraz i ten samsung jest dostępny. Ekran ciutke mniejszy 23.5 jak yiama 23.8 ale to pewnie niee zauwaze. Oba maja redukcje niebieskiego swiatla. Ciezki wybór
Nie mam pojęcia jak będzie wyglądał IPS w tym modelu, musisz zobaczyć czy nie dostaje srebrzystości.
Mam porównanie AMVA do TN, to na AMVA chłodniejsze kolory niż na TN.
Ja teraz jak miałbym wybierać wybrałbym IPS, tylko nie wiem czy za tą kwotę.
Może jest możliwość obejrzenia na ekranie jakiegoś filmu i wtedy byś zobaczył na sklepie czy jej nie łapie, bądź zamówił i najwyżej zwrócił w ciągu 14 dni. Tak abyś miał dłuższy czas do posiedzenia przed takim monitorem.
Boję się jedynie że będzie smużenie, w wersji B2 widać to w grach.Ale widziałem opinię, że to widać przy przeciąganiu tekstu w przeglądarce rownież.
Mówię o AMVA
Z tego co podają to po włączeniu funkcji AMA poza grami to jest raczej niezbyt dokuczliwe. Poczytaj jeszcze, Ale jak chcesz nie mam czasu się odczytywać.