Monitor lg + 5850 przez hdmi - obraz nie na cały ekran

Mam problem z monitorem lg flatron full hd gdyż po podłączeniu go pod 5850 obraz nie jest na pełen ekran. Rozdzielczość jest 1920x1080 a mimo to nie jest na pełen ekran monitora:

dsc05710z.th.jpg

kabel nie jest najtańszy tylko gruby i zapewne ekranowany(oczywiście hdmi-hdmi)

instalacja sterownikow ze strony lg które mają bagatela 8KB dodała tylko nazwe monitora w menadżerze urządzeń i nic więcej.

Przestawienie rozdzielczości na mniejsza i potem z powrotem na full hd nic nie daje

HELP :smiley:

podlaczyles pod wlasciwe HDMI w tv? modelu nie podales, wiec moge sie domyslec, ze Twoj ma dedykowane gniazdo pod PC… z regoly nr.1 8)

napisałem że monitor a nie tv :smiley: :smiley:

lg flatron w2353v-pf

karta ma jedno wyjście hdmi i monitor też tylko jedno :slight_smile:

fakt 8)

to popatrz w panelu CCC za rozmiarem - rozciagnij do wielkosci ekranu :slight_smile:

yyyyyy… hehe a jak ktoś nie uznaje ccc ? ;p

nigdy tego nie instaluje, będe musiał czy jakieś inne pomysły?

a, wcisnales ‘auto’ dopasowanie na monitorze? mam jakiegos starego LG i to pomaga z regoly… 8)

Mam guziki: ‘smart’, ‘fun’, ‘menu’, ‘source’(góra), ‘engine’(dół), ‘auto set’ i też “power” a do tego wszystkie dotykowe. Wciskałem i ogólnie bawiłem sie ustawieniami i nic nie pomaga, nie ma ogolnie guzika ‘auto’ .

Ma ktoś jakiś pomysł oprócz instalacji ccc i tam ustawiania ? pewnie tylko ccc pomoże… :oops:

Dodane 14.10.2010 (Cz) 10:42

A więc jednak w ccc… trzeba było przestawić ten suwak(foto) ze środka na ‘0’ i po kłopocie. Odrazu efekt :slight_smile:

dzialae.th.jpg

gdyby ktoś jednak potrafił “go rozciągnąć” bez ccc to pisać pisać :slight_smile: ;p bo może po formacie kiedyś nie bede musiał tego instalować ;/

Dzięki za pomoc