Witam, problem zaczął się stosunkowo niedawno, a jest on taki: bowiem kiedy włączam komputer wszystko jest spoko, monitor normalnie działa, kolory są normalne… ale po jakiejś godzinie monitor zaczyna “migać” na zielonkawy kolor. Za bardzo nie wiem czy to sprawa monitora czy karty, aczkolwiek jest to miganie bardzo irytujące, więc byłbym wdzięczny za pomoc w rozwiązaniu tego problemu.
Włącz monitor (odłącz kabel od kompa), jeśli napis “No input signal” zmieni kolor (zacznie migać) po tej godzinie to masz winowajcę.
Masz możliwość sprawdzenia innej karty? Masz grafikę zintegrowaną?
W monitorach LG jest taka zupełnie niepotrzebna funkcja jak “Balans bieli”. Znajdź i wyłącz.
Jeśli to nie pomoże to pewnie nie obejdzie się bez rozkręcenia monitora (jeśli to monitor). Poszukaj zimnych lutów.
monitor sam z siebie nie miga, a balans bieli wyłączony
Podłączenie HDMI, DVI czy VGA ?
VGA
http://www.fixya.com/support/t1856423-lg_flatron_w2234s_monitor_flashing
Poszukaj Best Solution.
To jakaś wada fabryczna. Podłącz przez DVI/HDMI albo reklamuj.
Best solution nie znalazłem, a monitor ma tylko wejście VGA. Dodam że problem pojawił się po zainstalowaniu jednej gry.
– Dodane 29.07.2011 (Pt) 13:29 –
Wracam do tego postu, ponieważ problem dalej aktualny ale już wiem że to wina monitora, ponieważ podłączyłem go do innego kompa i monitor dalej migał, oraz ekran coraz bardziej miga w miarę upływu czasu.
– Dodane 29.07.2011 (Pt) 13:31 –
Oraz, kiedy monitor podłączyłem do tego innego komputera to mniej migał niż przy moim.