Monitor nie działa po podłączeniu kablem HDMI

Witam bardzo serdecznie.3 dni temu zakupiłem nowy monitor wraz z kablem HDMI. Gdy podłączam od komputera do monitora tym kablem monitor informuje mnie że wykrył kabel HDMI lecz jest brak sygnału.Patrzyłem w ustawieniach karty graficznej czy można przełączyć jakoś w tryb HDMI lecz nie znalazłem takiej opcji.Moja karta graficzna to geforce GTX 650.

Ustaw jeszcze w monitorze [ustawienia monitora] odtwarzanie przez HDMI.Tez tak miałem jak 1-szy raz podłączyłem nowy monitor

Niestety w ustawieniach monitora nie mogę znaleźć takiej opcji.Ale gdy podłączam monitor pod HDMI to wyświetla się że jest podłączone pod HDMI tylko brak sygnału.

Spróbuj skorzystać z innego kabla, a jak to nie pomoże, to podaj na monitor sygnał z innego źródła niż komputer - pozwoli to wyeliminować wadliwy kabel lub uszkodzone wejście HDMI w monitorze.

pozdrawiam

Podłączyłem własnie kabel pod laptopa i wszystko działa idealnie.Problem musi tkwić w ustawieniach komputera.

Wchodzisz w panel NVIDIA i tam będzie taka zakładka :konfiguracja wielu monitorów" - dalej sobie poradzisz. Na tej karcie nie może być pod HDMI podstawowy tylko jako drugi. Ustawisz sobie potem jako klon i będzie OK. Monitor musi być włączony żeby to zadziałało. Jak nie widzisz nic na monitorze to musisz go podłączyć dwoma kablami - tym zwykłym i HDMI. Procedura jest taka sama jak podłączanie kompa do telewizora.

A możesz podłączyć kompa np do jakiegoś telewizora ?

Witam, ja bym nim pieprznęła o ścianę, może pomoże, pozdrawiam. 

Gdy wchodzę w tą zakładkę konfiguracja wielu monitorów to żadnej opcji tam nie mogę wybrać wszystkie są po blokowane. 

To znaczy że komputer nie widzi go, na odległość nie pomoże ci nikt chyba. Powinien go automatycznie wykryć. Może nie dociskasz wtyczki w gniazdku karty. Jak ją wpychasz to powinna tak cpyknąć. W kartach są takie gniazdka. Jak czujesz opór to nie znaczy że weszła go końca. Ja mam tak w lapku.

Ale ja nie rozumię. Masz monitor podłączony dwoma kablami że widzisz ten Panel ? Czy robisz to bez podłączenia tego monitora. Czy masz podłaczone dwa monitory?

Monitor musi być wpięty i właczony. Jak go nie widzi zresetuj kompa przy włączonym tym monitorze. Może go wtedy znajdzie.

Problem rozwiązany…banalnie nie widziałem wcześniej że mam drugie wejście HDMI w komputerze podłączyłem tam kabel i wszystko śmiga :slight_smile: Dziękuje za pomoc :slight_smile: Temat do zamknięcia

Witam mam problem z komputerem po włączeniu pokazuje mi się informacja na monitorze NO SIGNAL HDMI pomoże mi ktoś jaka może być przyczyna komputer ma dwa tygodnie