Monitor nie reaguje na podł. komputer

Witam, mam taki problem z komputerem, mianowicie:

Monitor nie reaguje mimo, że jest podłączony do kompa, to samo się dzieje jak podłącza się inny monitor,

widocznie coś z komputerem (podejrzewam kartę graf.)

Czy jest możliwe, że karta graficzna Intel ® G41 Express Chipset się spaliła?

Próbowałem zmienić kabel VGA - bez zmian.

Zaznaczę jeszcze, że widać jak komputer co parę minut sam się restartuję.

Co z tym fantem zrobić?

Pozdrawiam i liczę na jakąkolwiek odpowiedź.

zworką bios do ustawień standardowych,miałem coś podobnego na starym kompie

nie wiem czy dobrze zrozumiałem, proponujesz, żebym bios zresetował? (poprzez wyciągnięcie baterii na 15 sekund, tak?)

Komputer jest na gwaracji i oplombowany, nie chce plomb zrywać.

A na monitorze masz jakiś komunikat ? Świecą się na nim światełka/o zasilania ? Sprawdź kości ramu, u mnie też miałem taki problem i winny był ram. Za pierwszym razem się przepalił (Ram), i musiałem na gwarancję oddać, ale za drugim wystarczyło przeczyścić i docisnąć do uchwytów. Ale jeśli masz nadal gwarancję to lepiej się nie bawić w informatyka tylko oddać do naprawy, bo jak zaczniesz przy komponentach majstrować to gwarancja wygasa.

Dioda zasilania się pali, wcześniej nawet był czarny ekran z pionowymi czerwonymi paskami (teraz nawet to się nie pokazuje).

Poszedłem przed chwilą zobaczyć jaki to komunikat wyskakiwał, patrze… a komputer normalnie chodzi.

Nie działał, zostawiłem go włączonego na godzinę i już działa. Nie mam pojęcia jak to się stało…

Dziękuję mimo wszystko za pomoc.

Dodane 11.01.2011 (Wt) 16:57

czy ma ktoś jeszcze jakieś pomysły dlaczego tak się dzieje? Komputer znów nie działa.