Existence
(Existence)
8 Styczeń 2011 13:37
Witam, mam taki problem z komputerem, mianowicie:
Monitor nie reaguje mimo, że jest podłączony do kompa, to samo się dzieje jak podłącza się inny monitor,
widocznie coś z komputerem (podejrzewam kartę graf.)
Czy jest możliwe, że karta graficzna Intel ® G41 Express Chipset się spaliła?
Próbowałem zmienić kabel VGA - bez zmian.
Zaznaczę jeszcze, że widać jak komputer co parę minut sam się restartuję.
Co z tym fantem zrobić?
Pozdrawiam i liczę na jakąkolwiek odpowiedź.
zworką bios do ustawień standardowych,miałem coś podobnego na starym kompie
Existence
(Existence)
8 Styczeń 2011 14:25
nie wiem czy dobrze zrozumiałem, proponujesz, żebym bios zresetował? (poprzez wyciągnięcie baterii na 15 sekund, tak?)
Komputer jest na gwaracji i oplombowany, nie chce plomb zrywać.
A na monitorze masz jakiś komunikat ? Świecą się na nim światełka/o zasilania ? Sprawdź kości ramu, u mnie też miałem taki problem i winny był ram. Za pierwszym razem się przepalił (Ram), i musiałem na gwarancję oddać, ale za drugim wystarczyło przeczyścić i docisnąć do uchwytów. Ale jeśli masz nadal gwarancję to lepiej się nie bawić w informatyka tylko oddać do naprawy, bo jak zaczniesz przy komponentach majstrować to gwarancja wygasa.
Existence
(Existence)
8 Styczeń 2011 15:20
Dioda zasilania się pali, wcześniej nawet był czarny ekran z pionowymi czerwonymi paskami (teraz nawet to się nie pokazuje).
…
Poszedłem przed chwilą zobaczyć jaki to komunikat wyskakiwał, patrze… a komputer normalnie chodzi.
Nie działał, zostawiłem go włączonego na godzinę i już działa. Nie mam pojęcia jak to się stało…
Dziękuję mimo wszystko za pomoc.
– Dodane 11.01.2011 (Wt) 16:57 –
czy ma ktoś jeszcze jakieś pomysły dlaczego tak się dzieje? Komputer znów nie działa.