Monitor nie wyświetla

Hej, mam problem z komputerem, dzialal normalnie, ale nagle gdy wlozylem pendrive z windowsem 10 i ruszylem lekko kable od monitora i zresetowalem to nie bylo obrazu. Gdy wlacze i wylacze monitor to jest obraz na sekunde i jak sie wlacza to tez jest przez sekunde, wymienilam kabel dvi ale to nie jest to. Karta graficzna niezbyt sie kreci, ale gdy ja wymienilem na inna slabsza to nadal nie bylo obrazu. Ruszalem kilka razy kabel z monitora odczepiajac go i przyczepiajac moze uszkodzilem jakos wejscie? Co by moglo pasc? Komputer jest stary, ale mam na nim wszystkie dokumenty wiec jest wazny.

Napisz jaki to komputer karta graficzna itp sprawy , po co ruszać skoro działa ??

Ruszalem, bo nie bylo obrazu, ale gdy wlaczylem od telefonu flash to zobaczylem, ze jest strasznie ciemny obraz monitora i gdy wlacze i wylacze monitor to obraz jest na sekunde, karta radeon r7 250

A masz inny monitor żeby zobaczyć czy to aby na pewno karta u mnie był kiedyś taki objaw jak padły lampy czy tam świetlówki w monitorze od Asusa . Zgaduje że nie masz wbudowanej zintegrowanej karty żeby podłączyć się pod nią

Podlaczylem inna karte i nadal to samo bylo wiec watpie, zeby byla to karta

A monitor ?? masz jak się podłączyć pod byle jaki TV z HDMI , chyba nic nie grzebałeś w BIOS próbowałeś reset BIOS ??

Robilem tylko reset bios, nic wiecej wlasnie nie mam zadnego monitora zeby sprawdzic

A telewizor nie wierze że nie masz w domu telewizora z HDMI

1 polubienie

Zakładam ze to powyzej to opis tego co „pogrubione” ponizej
Jeśli widzsz słaby obraz na ekranie, świecąc na matrycę np. latarką to w częstą przyczyną jest uszkodzona taśma matrycy lub inwerter lcd.
Po prostu nie dzaiała podswietlenie matrycy. Drogie to nie jest ale raczej bez serwisu się nie obejdzie.

1 polubienie

Problem rozwiazany, padl monitor i karta

Raczej tylko monitor, choć oczywiście nigdy nie można wykluczać, ze obie rzeczy padły naraz. :slight_smile: Ale dobrze, że piszesz co było powodem, bo zawsze to lepiej, niż brak późniejszej reakcji. :slight_smile: