Ja bym się zastanowił czy procesor i grafa uciągną 144 fpsy w FHD w grach w które chcesz grać. Wydaje mi się, że może być z tym problem, a skoro tak nie ma po co kupować monitora 144hz, lepiej wziąć normalny FHD 60/70 hz ale z matrycą IPS.
Tak ,ale ja nie gram na maksymalnych ustawieniach graficznych
Po testach na internecie widzę ,że spokojnie na maksymalnej grafice w cs go dochodziło do 300 fps a ja gram na niskich .w Fortnite maksymalne 60 a wiadomo pisałem ,że gram na niskich
No ok, ale zależnie od tego w co grasz możesz nawet na najniższych mieć maks 60 fps. Nie oszukujmy się, wybrałeś najsłabszą linię procesorów i najsłabszego gtxa.
EDIT:
Po testach czego? Procesora czy grafiki, a może jednego i drugiego? Bo szczerze nie chce mi się wierzyć by możliwe było osiągnięcie na maksymalnej grafie w cs:go na takim procku więcej jak 150 stabilnych fps przy założeniu że masz dobrą grafikę.
Różnica pomiędzy poszczególnymi modelami kart z tej samej linii będzie minimalna, będzie, ale to kwestia powiedzmy kilku procent różnicy.
Osobiście jestem w szoku, że na gtx 1050 ti i procesorze i3 wyciągnięto tyle fpsów. Jeśli tak faktycznie jest to sam chyba sobie kupię bo na razie nie ma sensu kupować nic innego bo karty są strasznie drogie.
No prawda ja sam się zdziwiłem ,że takie niskie Cyferki czyli i3 może wyciągnąć podobną wydajność jak jakaś i5 np i5-7500 do tego jest tańsza… jestem po prostu w szoku i tyle tańszy procek niż mój aktualny i do tego lepszy. Chyba następnym razem niż po kumatych znajomych będę latał i pytał a sam sprawdzę jaka jest najlepsza pod moje wymagania Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc!
A tak przy okazji jak już kupisz to nie będę wnikał kiedy to zrobisz ,ale raczej zrobisz to przede mną to prosiłbym Cię o wiadomość prywatną na forum czy faktycznie wydajność jest rzeczywista.
Oj wątpię, że będzie to przed Tobą. Ja karty nie kupuję przed końcem czerwca bo nie chcę mieć pokus w postaci gier do tego czasu .
Zresztą ja mam i7 więc też ciężko będzie się do tego odnieść.
Szczerze mówiąc to liczyłem na to, że to Ty dasz znać jak taka konfiguracja wygląda w praktyce.
Jak kupisz daj info na forum, na pewno z tego w tedy skorzystają inni bo pewnie nie jedna osoba zastanawia się jak to wychodzi w praktyce. Testy i filmiki na yt to jedno, a rzeczywistość co innego , zwłaszcza, że na wydajność mają wpływ też aktualizacje, a taki csgo aktualizowany jest na okrągło.
Cs:Go nie do końca powiedziałbym ,że jest aktualizowany valve ssie a fortnite ma aktualizację co tydzień.A jak w cs jest już jakaś akta to co nam dodadzą skrzynkę a może zmienią jedną rzecz na mapie zamiast zająć się cheaterami… to jest oczywiście moja opinia.