Monitor odpala się po kilkunastu próbach


(system) #1

przy włączaniu komputera system i monitor działają bez problemu po załadowaniu windowsa monitor gaśnie i się sam włącza ale obrazu nie pokazuje i tak po ileś tam razy w końcu odpali i działa bez zarzutu aż do następnego razu będę bardzo wdzięczny za pomoc


(Kolmar) #2

Jaki typ monitora posiadasz ?? mirek2850 , próbowałeś lekko poruszać kablem dsub/dvi (od przesyłu danych) z tyłu obudowy monitora ??


(system) #3

monitor LG kable sprawdzałem są w porządku chyba


(Kolmar) #4

Przez typ monitora miałem na myśli czy jest to monitor CRT, LCD, plazma...

Mniejsza z tym, podaj jeszcze jaką kartę grafiki posiadasz ??


(system) #5

GEFORCE 4


(Kolmar) #6

Podobne problemy...

http://www.techimo.com/forum/graphics-c ... oblem.html

http://techrepublic.com.com/5208-6230-0 ... ID=2215041

http://computerhelpforums.net/video-car ... g-off.html


(me@djohnsc) #7

A jakbyś nie rozumiał, to polecam skorzystać z tej strony do tłumaczenia stron :smiley:

strona podana przez rokko po przetłumaczeniu


(alarik) #8

Witam.

Nic nie wiem o LCD i plazmach, ale w monitorach kineskopowych monitor "gaśnie" jak zmienia się rozdzielczość. Podczas ładowania systemu np. WinXP jest moment, w którym taka zmiana następuje (przejście od okienka z paskiem postępu do tego niebieskiego z zapraszamy). Nie powinien tego jednak robić zbyt długo. Może spróbuj odinstalować i ponownie zainstalować sterowniki do karty graficznej.


(Longhorn2009) #9

Ta długość przełączania rozdzielczości zależy od sterowników do karty graficznej i od producenta monitora. U mnie coś takiego działo się na monitorze CRT marki "Tusonic" po zainstalowaniu sterowników Ati Catalyst.


(Kolmar) #10

mirek2850 , szukaj na google, pełno podobnych problemów...

http://www.google.pl/search?q=geforce4+ ... =firefox-a

http://www.google.pl/search?hl=pl&lr=&c ... art=0&sa=N