Start>Panel Sterowania>Sprzęt i dźwięk>zarządzaj urządzeniami audio> i na podłączonym tv będzie tam taki telewizorek klikasz na niego prawym > ustaw jako domyślne urządzenie. Powinno działać.
A swoją drogą to i tak głośniki w monitorze dają dźwięk jak telefon komórkowy. Nie wiem czy to warte zachodu…lepiej jechać na karcie dźwiekowej z wolnostojącymi głośnikami.
Start>Panel Sterowania>Sprzęt i dźwięk>zarządzaj urządzeniami audio> i na podłączonym tv będzie tam taki telewizorek klikasz na niego prawym > ustaw jako domyślne urządzenie.
To co tam masz ? Głośniki,słuchawki,mikrofon i więcej nic ? Jeżeli masz podłączony przez HDMI-HDMI to spróbuj podłaczyć przez HDMI-DVI…może wtedy go wykryje.
Więcej pomysłów nie mam. Opisana powyżej opcja zadziałała u mnie. Też Samsung S27B550V.
Dokladnie, to jest rozwiązanie tego problemu.
Dla potomnych, jeśli nie działa wam dźwięk monitora przez HDMI, należy wejść w menadżer urządzeń, nastepnie kontolery dźwięku i kliknąć PPM urządzenie które będzie miało wykrzyknik, w moim przypadku był to żółty należy kliknąć właściwości, nastepnie zakładka sterownik i klikamy przywróć sterownik.
tagi dla potomnych
brak dźwięku HDMI
brak dźwięku HDMI w monitorze
brak dźwięku w komputerze kabel HDMI