Monitor wyłącza się na cut scenkach w trakcie grania

Ostatnio mój monitor LG Flatron M227WD był w naprawie i wymieniono w nim zasilacz. Od tej pory w trakcie grania gdy ma się pojawić cut-scenka czasem wszystko działa jak należy, ale czasami wyłącza mi się obraz. Wyłączenie monitora i włączenie z powrotem przywraca obraz tych cut-scenek. Póki co zaobserwowałem to w grach Batman Arkham Knight i Bully Schoolarship Edition. Gdy chciałem zaktualizować sterowniki do monitora i karty graficznej (Radeon R9 200) to pojawiał się komunikat, że mam najnowsze, więc chyba nie wina sterowników. Czy to wciąż może być wina zasilania? A może nowo zaktualizowanego Windowsa do 10? 

Wina sterowników czy Windowsa 10 może być tak samo prawdopodobna jak i nieprawdopodobna.

Czy przy przełączaniu się na wstawki filmowe zmienia się rozdzielczość monitora np. na 900p?

Czy w ustawieniach zasilania wyłączanie ekranu jest wyłączone?

Chodzi o te ustawienia zasilania jak na screenie, który załączam?

Jeśli chodzi o zmianę rozdzielczości to wydaje mi się, że nie, rozmiar obrazu się nie zmniejsza, ani nie zwiększa i po scence filmowej mam tą samą rozdzielczość co miałem przed nią.

Co ważne, dzisiaj podłączyłem inny monitor z Asusa i tam nie było problemu. Tak mi się przynajmniej wydaje, bo testowałem na grze Bully, bo tam najczęściej mi się to robiło i przez godzinę miałem kilka cut-scenek i nic się nie działo, na tym monitorze z LG to mam czarny obraz już po wczytaniu zapisu.

zasilanie.jpg