Monitor wyłącza się podczas włączenia komputera pomocy


(Defix24) #1

Dzień dobry posiadam 2 komputery stacjonarne, zabrałem się do złożenia.

Muszę powiedzieć że wyszło mi nawet dobrze, gdyby nie ten problem z wyłączającym się monitorem, podczas uruchomienia komputera.

Monitor raczej jest dobry ponieważ podłączyłem go do laptoba i działał. Posiadam 3 karty graficzne i każdą z nich podłączyłem, dalej nie działa.

Też mam taką kartę graficzną z wiatraczkiem chłodzącym i ten wiatraczek chłodzi a ekran nic.

Mówię już od razu że na tym komputerze zainstalowanego systemu i sterownika karty graficznej nie ma.

Dlatego że windows z tego co pamiętam był sformatowany, ale żeby chociaż bios się włączył.

Proszę o pomoc, czy ktoś trafił już na taki przypadek ?


(Azi) #2

Defix24:

Jaki monitor ? Wychodzi z trybu "Stand By" ?

"Zabrałem się do złożenia" - czego i jak ?

Podaj, proszę trochę więcej danych a pomożemy.


(Defix24) #3

Monitor to Aoc spectrum 7vIr, dokładnie taki

img?s=MLA&f=120680146_5108.jpg&v=E

Czy wychodzi z trybu stand by, nie wiem co to znaczy. Wiem tylko tyle że podczas włączania komputera monitor włącza się i światełko świeci na zielono a potem znika na żółto.

Zabrałem się do złożenia komputera, dużo by tu opisywać mam 3 karty graficzne, 2 rediatory, 2 stacje dyskietek, 3 napędy cd/dvd, 4 karty pamięci i 2 zasilacza i jeszcze parę drobnostek.

Chciałem z innego swojego kompa złożyć do drugiego, więcej bajerów itp. Powiem iż ten problem występował już wcześniej co informatyk mi zrobił komputer po tygodniu to samo się robiło podczas włączania komputera, a przecież mi monitor działa na laptobie.


(kbn1p62) #4

Nie wiem czy pomogę, ale do czynienia z wyłączającym się monitorem podczas startu kompa - zwłaszcza starszego, miałem do czynienia kilka razy - w 2007 kupiłem "nowy" i jak dotąd spotkało mnie to 1-den raz. A za każdym, winna była pamięć RAM - na początku oddawałem komputer do serwisu gdzie ją wymieniali, ale potem okazało się że wystarczyło wyjąć kości, przeczyści styki, włożyć, ewentualnie mocniej docisnąć i wszystko jest ok. Może więc i u Ciebie jest tak samo ? - b


(Defix24) #5

Przeczyściłem styki i dalej to samo.