Witam. Nie wiem jak do tematu się zabrać więc zapytam. Czy jest jakaś aplikacja/role/funkcja na serwerze 2016 która pozwoli śledzić w prosty sposób użytkowników - wysyłane maile(załączniki), na jakie strony wchodzi i o jakim czasie. Nie chodzi mi o jakiegoś Wireshark bo to strasznie nieczytelne jak dla mnie.
Dziękuję! dokładnie o to mi właśnie chodzi mimo że program drogi …lecz nie rozwiązuje to mojego ostatniego problemu. Użytkownik ma dostęp do chmury(onedrive) - nie znam się na konfiguracji chmur ale z pewnością jak dam komuś dostęp do przeglądania dokumentów równie dobrze może zrobić zdjęcie z telefonu i przekazać dokument dalej więc pewnie trzeba będzie albo zrezygnować z pracy w chmurze. Albo zablokować chmurę na dostęp tylko ze sprzętu służbowego(z pewnością jest pewnie taka opcja) a wówczas każda operacja na pliku będzie monitorowane przez ten program co wskazałeś - niestety aplikacja jest po LAN-ie i nie poinformuje mnie w czasie rzeczywistym
Jak masz jeszcze jakieś pomysły będę wdzięczny.
Przed zrobieniem komórką zdjęcia ekranu monitora bardzo ciężko się zabezpieczyć.
W sumie racja… nawet po wdrożeniu Windows Server i usługi serwera VPN teoretycznie po zalogowaniu poprzez pulpit zdalny do AD mogę wiedzieć co się dzieje na serwerze z plikami ale nie co robi przed ekranem
Jedyna możliwość to monitoring wideo stanowiska pracy
Dokładnie. Dziękuję za zaangażowanie w temat i pomoc.