Monitory do pracy CAD i sporadycznie gier

Moim zdaniem lepiej sprawdzi się jeden porządny ekran, a nie 2 mikrusy.
Za ok. 2000zł spokojnie kupisz jakiś 43’’ 4k. Sam używam od paru lat takiego https://www.x-kom.pl/p/366762-monitor-led-32-i-wiekszy-lg-43ud79-b-4k.html i jestem bardzo zadowolony.
Ten konkretny model mogę gorąco polecić. Z niektórymi trzeba uważać, bo są podatne na wypalanie.
Do pracy z CAD wielkość to podstawa (tak mi się przynajmniej wydaje). Na tym dodatkowo zupełnie fajnie można pograć, a nawet film obejrzeć.

Plusem dwóch monitorów jest jednak to, że można je osobno obrócić pod dowolnym kątem. Jak zawsze polecam żeby monitor miał Flicker Free. Ma to spore znaczenie przy długotrwałym wpatrywaniu się w małe detale. Np praca CAD czy programowanie. Przy rozrywce nie jest to już tak ważne.

Dziękuję za pomoc, ale nurtuje mnie pytanie?
Czy taki laptop Dell Precision M6800-Intel Core i7 4910MQ-nVidia Quadro K4100M 4GB- podłaczony do stacji dokujacej Dell Dell K09A PR02X poradzi sobie z monitorem iiyama GB3461WQSU-B1. Podłączenie przez DisplayPort?

Poradzić, poradzi, ale będziesz żałował zakupu.
Raz, ze sprzęt ma z 6 lat na karku, dwa to kiepska wydajność, a trzy to karta łykająca 100W (jeżeli to ta co myślę) o wydajności grafiki zintegrowanej we współczesnych laptopach.

Sugerowałbym kupić coś współczesnego, a nie szaleć za 2000 w takie coś. :slight_smile:

Ten laptop pewnie dziś w typowych zastosowaniach radzi sobie jeszcze przynajmniej przyzwoicie. Ale musisz wiedzieć że to stary sprzęt i wyprzedza go 6 generacji do przodu. Tak więc kupowanie go na dziś nie jest najlepszym wyborem.