Moim zdaniem lepiej sprawdzi się jeden porządny ekran, a nie 2 mikrusy.
Za ok. 2000zł spokojnie kupisz jakiś 43’’ 4k. Sam używam od paru lat takiego https://www.x-kom.pl/p/366762-monitor-led-32-i-wiekszy-lg-43ud79-b-4k.html i jestem bardzo zadowolony.
Ten konkretny model mogę gorąco polecić. Z niektórymi trzeba uważać, bo są podatne na wypalanie.
Do pracy z CAD wielkość to podstawa (tak mi się przynajmniej wydaje). Na tym dodatkowo zupełnie fajnie można pograć, a nawet film obejrzeć.
Plusem dwóch monitorów jest jednak to, że można je osobno obrócić pod dowolnym kątem. Jak zawsze polecam żeby monitor miał Flicker Free
. Ma to spore znaczenie przy długotrwałym wpatrywaniu się w małe detale. Np praca CAD czy programowanie. Przy rozrywce nie jest to już tak ważne.
Dziękuję za pomoc, ale nurtuje mnie pytanie?
Czy taki laptop Dell Precision M6800-Intel Core i7 4910MQ-nVidia Quadro K4100M 4GB- podłaczony do stacji dokujacej Dell Dell K09A PR02X poradzi sobie z monitorem iiyama GB3461WQSU-B1. Podłączenie przez DisplayPort?
Poradzić, poradzi, ale będziesz żałował zakupu.
Raz, ze sprzęt ma z 6 lat na karku, dwa to kiepska wydajność, a trzy to karta łykająca 100W (jeżeli to ta co myślę) o wydajności grafiki zintegrowanej we współczesnych laptopach.
Sugerowałbym kupić coś współczesnego, a nie szaleć za 2000 w takie coś.
Ten laptop pewnie dziś w typowych zastosowaniach radzi sobie jeszcze przynajmniej przyzwoicie. Ale musisz wiedzieć że to stary sprzęt i wyprzedza go 6 generacji do przodu. Tak więc kupowanie go na dziś nie jest najlepszym wyborem.