Witam. Ktoś ma jakiś pomysł jak to zamontować? Nie chce mi wejść ani z przodu ani na górze. Jakby wiatraki i radiator były za grube. Mecze się z tym rozkręciłem całego kompa.
(upload://yJSzJYdyK7Zz7tmYFglI0vo3WfH.jpeg)
Pomocy.
Witam. Ktoś ma jakiś pomysł jak to zamontować? Nie chce mi wejść ani z przodu ani na górze. Jakby wiatraki i radiator były za grube. Mecze się z tym rozkręciłem całego kompa.
(upload://yJSzJYdyK7Zz7tmYFglI0vo3WfH.jpeg)
Widocznie źle dobrałeś chłodzenie do możliwości obudowy.
https://www.phanteks.com/Eclipse-P400A.html
Zwróć uwagę na parametry w „Technical Specyfications”
Góra nie jest kompatybilna z radiatorami, a przód tak, ale tylko do określonych w specyfikacji parametrów.
No właśnie widać że wchodzą 2 wiatraki po 140mm ale niestety z radiatorem to one już nie wejdą. Radiator domyślam się że jest bardzo potrzebny hehe
Polecisz jakąś obudowę która to pomieści? Lipa bo tyle co kupiłem tego phanteksa za 90f ale jak widać był to kiepski wybór.
Chwila przecież w tej obudowie radiator możesz zamontować tylko na przodzie i tyle, na górze w ogóle nie ma takiej opcji.
Co się nie mieści jak dasz chłodnice i wiatraki na froncie? I jak to mocujesz?
Upewnij się że dobrze montujesz wiatraki i chłodnicę na froncie - Super Chilled in the Phanteks P400A - YouTube
Zamontowałem to inaczej i trochę na siłę. Nie chciałem pozbywać się tych wiatraczków phanteksa bo dość ładnie świeca i mogę je 3 pomieścić z przodu. Wiatraczki corsaira jak się okazało nie świecą. Świeci się tylko to co jest umieszczone na procesorze. Zamontowałem to w taki sposób jak widać na zdjęciach. Łatwo nie było gdyż te śruby z corsaira za bardzo wkręcać się nie chciały odziwo był z tym duży problem. Nie do końca ogarniam to w jaką stronę wiatraczki powinny być odwrócone ale jak widać po temperaturach jest chyba całkiem dobrze i komputer nie jest aż tak głośny jak wcześniej. Zdj robione przy odpalonej grze assassin’s Creed valhalla. Niech na to spojrzy ktoś fachowym okiem proszę
Nie wiem czy CPU fan nie kręci się nieco za szybko. Co dziwne w tym wodnym chłodzeniu miałem 3 pinowy kabel, gdzie w płycie głównej mam 4 pinowe wejście na CPU fan.
Z tego co rozumiem to ten „CPU Fan” jest pompą chłodzenia wodnego. Jak w tym programie zmieniam na quiet to jest mniej obrotów niż na np. extreme. Rzecz w tym, że HWMonitor pokazuje ponad 4k obrotów, a programik corsaira nieco ponad 2k.