Witam serdecznie, od jakiegoś czasu używam programu Lightworks do montowania filmików z gier, zawsze wszystko szło dobrze bez znacznych problemów… jakoś teraz miałem miesięczną przerwę, wróciłem do montowania filmików. I niestety coś uległo zmianie i już tak pięknie nie idzie. Obraz nakłada się czasami, występują zacięcia się obrazu ale co najlepsze są one częściowe nie całkowite, np pół postaci po zmianie ekwipunku ma na sobie stary a reszta nowy… Program którym nagrywam nie przechodził zmian ani nic nie przestawiałem, dodam że filmiki nagrane są bez zarzutów, nie występują na nich zakłócenia, wszystko płynne, nic się nie zacina ani nie nakłada na siebie. Na początku myślałem że to wina programu do montażu że nie wrabia czy coś lecz pobrałem inny “Schotcut” i wystąpił taki sam błąd. Troszkę mnie to poirytowało i zacząłem szukać wirusów lecz nic nie znalazłem lecz po użyciu programu “AwdClener” odnaleziono 27 malware, złośliwe oprogramowanie. Złośliwe oprogramowanie zostało usunięte lecz nic to nie dało, może jest to efekt uboczny ich działań…
Może ktoś się spotkał z podobnym problemem i mi pomoże to zniwelować czy też usunąć, jest to uciążliwe i niestety wyklucza to całkowicie montaż filmików.
PS: Po nagraniu gry wraz z muzyką i wrzuceniu tego do programu przeznaczonego do montażu muzyka nabiera miejscami dziwnego tempa przyśpiesza, a miejscami po prostu zacina a w pliku surowym który otwieram poza programem wszytko jest ok.