https://www.wykop.pl/link/4800917/kolejna-wpadka-morele-czy-ten-sklep-upada/
Kolejny kamyczek do ogródka, że zamówienia przez internet należy składać na randomowe dane.
Statystycznie X-KOM i każdy inny sklep ma podobne wpadki, zakładając, że robią wyniki, nikt 10 razy nie sprawdza czy dobry papier włożyli, pewnie jakieś stażysta lub inny narybek Jasne powinni przeprosić etc, temat na newsa by był gdyby wysłali używany dysk z serwerowni z bazą danych, w tym i kart płatniczych. Ja przez 5 lat dostawałem korespondencję bankową baby z oficyny i nie wrzucałem na wykop, raz odniosłem jej zwróciłem uwagę na problem, drugi napisałem na pocztę żeby listonosz nauczył się odróżniać front od oficyny, a po trzecim zacząłem drzeć i wywalać.
To nie błąd - to ekhmmm future
… albo komuś w ramach RODO pomyliła się anonimizacja danych z randomizacją …
Statystycznie to ja powinienem zarabiać dwa razy więcej itp, itd.
Kolejna wpadka z danymi osobowymi, mała czy duża odbije się na firmie bo wszyscy im patrzą na ręce. A w związku z atakiem podobno miała toczyć się sprawa za naruszenie RODO.
Jednak nie przesadzajmy. To tylko pomyłka z załącznikiem a rozrzucanie tego wszędzie, gdzie się da, to nie jest dobry pomysł. Ponad 2 mln użytkowników i ich dane to poważny problem, jedna błędna wysłana faktura to po prostu zwyczajna pomyłka, których pełno w każdej firmie czy nawet takim banku. Rozdmuchany problem na fali szkalowania Morele (słusznego, choć nie w tym wypadku).
Jednak o czym ja mówię, DP podchwyci temat i naskrobie parę akapitów, nawet jak problem nie jest niczym godnym pochylenia się.
Wątpię ze DP napisze. Morele miało wpadkę i teraz sępy nad nimi krążą, ale na taka padlinę jak tu opisana to oni nie pójdą
Google mi sugeruje te linki to się dzielę. Nie żebym coś miał do morele. Sam ostatnio kupiłem komputer.
https://www.wykop.pl/link/4813157/morele-wysyla-paczke-bez-towaru-i-nie-umie-wyjasnic-sprawy/
ja bym raczej powiedział, że na wysyłce jakieś mużyk zapierniczył, opakowanie było rozerwane, to będzie twierdził, ze wypadło, a słuchawki na tyle małoe, że na monitoringu ciężko zobaczyć i wynieść łatwo
Ja to bym powiedział że ktoś zwracał outlet ale zwrócił samo pudełko które o ile zostało w ogóle przepakowane i wysłane dalej.