Tak telefon posiada AX, oprogramowanie routera aktualne.
Może coś nie tak mam z łączem internetowym, Z tego co czytałem na innych forach ludzie już w standardzie AC wyciągają do 230 Mbps.
Według jednego użytkownika tego telefonu on ma powyżej 400 Mbps.
Sieci bezprzewodowych mam praktycznie 0 w pobliżu zwłaszcza na 5 Ghz. więc zakłócenia itp. też odpadają.
W innym wątku @betmariss stwierdziła, że takie „odwoływanie” do Google to takie nieodpowiednie. Jas się z nią zgadzam. Już nie można zapytać o nic? Po co są fora?
Zrobiłem jak powyżej z tym, że szerokość kanału 160 MHz. Bez zmian- szybkość na motoroli 177 Mbps.
Laptop 3m od routera karta Intel dual band AC 7260- Prędkość 224 Mbps.
Jakbym miał gdzieś przewód z końcówką rj45 to podpiął bym port gigabitowy w laptopie bezpośrednio pod gniazdo z Internetem i wykluczył winę routera oraz wifi.
Ogólnie internet to światłowód więc nie powinno być problemu z takimi prędkościami po stronie operatora, ale spróbuje to wykluczyć jeszcze.
Jak ktoś ma jeszcze jakieś pomysły to chętnie wypróbuję
Laptop ma na 100% urządzenie operatora raczej też skoro najniższą prędkość jaką oferuje to 160 Mbps. Zresztą jak się połączę to sprawdzę, czy się spięło na gigabit.
Próbowałem różnych źródeł od stron w przeglądarce z pomiarami po aplikacje.
Problem rozwiązany. Metodą prób i błędów udało mi się
Problemem było to, że miałem podwójny NAT. Ustawiłem Router w tryb przezroczysty, żeby tylko nadawał sygnał a całą adresacja szła z modemu operatora.
Swoją drogą też dziwna sprawa bo z tego co czytałem NAT nie wpływa na obniżenie prędkości a tu takie wianki.
W każdym razie prędkość znaczącą przyśpieszyła. Na telefonie i wifi 6 pokazuję 330-350 Mbps
Laptop z wifi 5 240-260 Mbps